Caută
Close this search box.

Bani pentru încălzire!

Mii de români ar putea beneficia de ajutorul pentru încălzirea locuinței dacă vor depune actele necesare pentru a-l obține până pe data de 15 octombrie.

Pentru acest ajutor, persoanele singure sau familiile care nu au o condiție economică foarte bună, trebuie depună o cerere până la jumătatea lunii octombrie.

Pot fi necesare mai multe documente precum: acte din care să rezulte componența familiei (acte de identitate ale membrilor familiei, certificat de căsătorie, hotărâre de divorț, certificat de deces etc.), acte care demonstrează veniturile nete realizate (adeverință de la angajator, talon de pensie etc.), documente în baza cărora este deținută locuința (contract de vânzare-cumpărare, de închiriere etc.) sau acte ce privesc bunurile deținute.

Decizia finală o va lua Primarul care va stabili până pe 15 noiembire cine va primi acest ajutor.

Valoarea ajutorului nu are o valoare fixă și diferă în funcție de situația fiecărei persoane sau familii ce solicită ajutorul. Dacă se aprobă acordarea ajutorului, beneficiarul nu va primi bani, ci ajutoarele se vor plăti direct la furnizor, facturile de la aceștia devenind mai mic, scrie  avocatnet.ro

O excepție apare în cazul în care s-a cerut ajutor pentru lemne, cărbuni și combustibili petrolieri. Cei ce solicită ajutorul pentru cumpărarea de combustibili solizi sau petrolieri pot primi, dacă autoritățile locale decid în acest sens, ajutorul și în natură, prin acordarea de lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri