Caută
Close this search box.

”Bombele” pe două roți se pregătesc de explozie în Aragon

Etapa a 14-a a Moto GP, constând în Marele Premiu al Aragonului este în direct în acest weekend la Eurosport.

Motomondialul de viteză poposeşte săptămâna aceasta în Spania pentru Marele Premiu al Aragonului unde se va desfăşura etapa cu numărul 14 din calendarul internaţional. În faţa fanilor de acasă, liderul clasamentului general, Marc Marquez, foto (Repsol Honda), va urmări să-şi continue drumul imaculat, spre titlul mondial. În cadrul unei mici ceremonii care a avut loc joi, 20 septembrie, virajul numărul 10 de pe circuit a fost botezat cu numele actualului lider mondial.

Moto 3

Jorge Martin (Honda) şi Mario Bezzechi (KTM) se află într-un duel umăr la umăr pentru titlul de campion mondial, având în vedere că cei doi sunt despărţiţi de numai opt puncte în clasamentul general. În Marele Premiu al statului San Marino, italianul a căzut pe finalul cursei, făcându-i astfel cadou spaniolului fotoliul de lider al clasamentului general. Deşi aflat în pole-position anul trecut, Jorge Martin a reuşit să termine pe poziţia a 4-a în Aragon, în timp ce italianul nu a reuşit decât un modest loc 19.

Moto 2

Cu un clasament general dominat de Francesco Bagnaia (Kalex) urmărit îndeaproape de Miguel Oliveira (KTM) suspansul prezintă un nou rendez-vous, având în vedere că între cei doi există o diferenţă de doar opt puncte. Pentru cei doi piloţi, anul acesta e ultima oportunitate de a obţine coroana de campion la această categorie, deoarece sezonul următor, amândoi vor face pasul la clasa regină. Italianul urmează să piloteze pentru Ducati Pramac, în timp ce portughezul va concura pentru echipa Tech 3. Sezonul trecut, Oliveira nu a a reuşit să se claseze decât pe treapta a treia a podiumului la Aragon şi nu este deloc de mirare că din şaua KTM-ului său va face orice anul acesta, pentru a obţine victoria.

MotoGP

Deşi a reuşit să se claseze doar pe treapta a doua a podiumului etapei trecute la San Marino, victoria fiind obţinută de italianul Andrea Dovizioso (Ducati), Marquez s-a distanţat la 67 de puncte de urmăritorul său direct în clasamentul general. Pe un circuit pe care se simte destul de bine, cu trei reuşite în ultimii cinci ani, Marquez va încerca o nouă victorie de etapă care îi lipseşte de cateva saptamani, ultimii lauri fiind purtaţi pe 15 iulie la Sachsenring. De la reluarea sezonului, Ducati a reuşit trei victorii: două prin Dovizioso şi una cu Jorge Lorenzo, cel care a obţinut două clasări pe prima treaptă a circuitului de la Aragon în 2014 şi 2015 cu Yamaha M1.
Pe de altă parte, Valentino Rossi şi Maverick Viñales se numără în continuare printre cei care se află în dificultate sezonul acesta, având în vedere că motocicletele Yamaha nu au mai reuşit o victorie de la Marele Premiu al Olandei de la Assen din 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri