Caută
Close this search box.

Boris Johnson cere premierului britanic să-și retragă propunerile Brexit

Renumitul militant Brexit, Boris Johnson, a cerut prim-ministrului Theresa May să-și distrugă propunerea de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, relansând presiunea asupra acesteia în timp ce se pregătește să se confrunte cu partidul ei divizat la conferința sa anuală de săptămâna viitoare, informează Reuters.

Cu doar șase luni înainte ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană la 29 martie 2019, puțin este clar: premierul Mai nu a încheiat încă o înțelegere privind divorțul Brexit cu UE și rebelii în partidul său au amenințat că vor vota orice înțelegere va face. „Acesta este momentul pentru a schimba cursul negocierilor și a face dreptate la ambițiile și potențialul Brexit”, a declarat Johnson, care a demisionat în iulie din funcția de secretar de stat de externe în legătură cu propunerile Brexit ale premierului May, scrie „Daily Telegraph”.

Johnson, favoritul casei de pariuri în înfruntarea cu May, a spus că planurile premierului vor lăsa Marea Britanie jumătate în și jumătate în afara clubului căruia s-a alăturat în 1973 și într-o „vasalitate forțată” eficientă.

Sub titlul „Planul meu pentru un Brexit mai bun”, Johnson, a solicitat un acord de tip „SuperCanada” și a aruncat că propunerile UE de sprijin pentru Irlanda de Nord au reprezentat anexarea economică a unei părți a Regatului Unit. Planul subliniat de Johnson a câștigat sprijin din partea altor rebeli, cum ar fi parlamentarul conservator, Jacob Rees-Mogg, care impune o ruptură mai profundă cu UE. „Aceasta este o oportunitate pentru Marea Britanie de a deveni mai dinamică și mai reușită și nu ar trebui să fim timizi să spunem acest lucru – și ar trebui să recunoaștem că este exact acest potențial pe care partenerii noștri din UE încearcă să-l constrângă”, a scris Johnson.

Mai mult de doi ani de la referendumul Brexit din 2016, Regatul Unit, politicienii și liderii săi de afaceri rămân adânc împărțiți asupra Brexit, considerată a fi una dintre cele mai importante decizii din istoria britanică de după al doilea război mondial. În referendumul din 23 iunie 2016, 17,4 milioane de alegători, sau 51,9%, au susținut plecarea din UE, în timp ce 16,1 milioane de alegători, sau 48,1%, au susținut șederea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri