Caută
Close this search box.

Canotajul românesc, medalii mondiale și drum deschis spre Tokyo 2020

Canotajul românesc merge mai departe și este în grafic, spre Tokyo 2000.
Să le mulțumim din suflet, cu emoție, admirație și uriașă prețuire, TUTUROR canotorilor și canotoarelor care ne-au reprezentat la C.M. de la Plovdiv, indiferent de rezultat, să le mulțumim pentru tot ce au făcut anul acesta, pentru munca lor imensă, FĂRĂ EGAL, o muncă pe care (am mai spus-o) noi nu o putem măsura și nici măcar nu ne-o putem imagina vreodată. Vă mulțumim din suflet, tuturor, indiferent de locul ocupat !

Iată rezultatele finale de la CM:

FEMININ

LW2x, dublu vâsle categorie ușoară
Ionela-Livia Cozmiuc, Gianina-Elena Beleagă
Locul 1, medalie de AUR, sunt duble campioane mondiale, consecutiv ! O astfel de consecuție e rară în sportul mondial și unică, în prezent, în România. Valoarea lor este de AUR OLIMPIC, și nu sunt singurele !

W2x, dublu vâsle
Larisa Elena Roșu, Nicoleta-Ancuța Bodnar
Locul 18. Valoarea lor este mult mai sus. Au cucerit aurul la CE tineret U21.

W4- , patru rame
Mădălina Hegheș, Iuliana Buhuș, Mădălina Cașu, Roxana Parascanu. Locul 11. Valoarea lor este mult mai sus. Au cucerit argintul la CM tineret, argintul la CE seniori și aurul la CE tineret, cu foarte mici modificări de compenență, având-o pe Amalia Bereș la CM tineret și CE tineret.

W4x, patru vâsle
Elena Logofătu, Georgiana Vasile, Nicoleta Pașcanu, Simona Radiș. Locul 10. Valoarea lor este mult mai sus.Au cucerit două medalii de aur la Cm tineret și CE tineret, în exact aceeași componență.

W8+ . opt plus unu
Ioana Vrînceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Beatrice-Mădălina Parfenie, Iuliana Popa, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea.
Locul 5. Valoarea lor este mult mai sus, cel puțin de o medalie, probabil chiar cea de aur. Au cucerit aurul la CE seniori de la Glasgow.

MASCULIN

M2- , dublu rame
Marius-Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosa
Locul2, medalie de argint. Jos pălăria, rezultat excelent, dar valoarea lor este și mai mare. Bronz la CE seniori,

M2x , dublu vâsle
Ionuț Prundeanu, Marian-Florian Enache
Locul 6. Valoarea lor este cel puțin de medalie. Cel puțin! Au cucerit argintul la CE seniori.

M4- , patru rame
Mihai-Vasile Țigănescu, Cosmin Pascari, Ștefan-Constantin Berariu, Ciprian Huc
Locul 5. Valoarea lor este mult mai sus, este și va fi de aur. Au cucerit trei medalii de aur, la CM tineret, CE seniori și CE tineret.

M8+ , opt plus unu
Vlad-Dragoș Aicoboae, Adrian Damii, Alexandru Matinca, Constantin Radu, Constantin Adam, Sergiu-Vasile Bejan, Cristi-Ilie Pîrghie, Alexandru-Cosmin Macovei și Adrian Munteanu.
Locul 6. Valoarea lor este mult mai sus,cel puțin de o medalie, poate chiar cea mai strălucitoare. Au cucerit bronzul la CE seniori și bronzul la Cupa Mondială, Belgrad.

Felicitări DIN TOATĂ INIMA și RESPONSABILILOR TEHNICI, PRECUM SI TUTUROR CELOR DE LA FR CANOTAJ ! Coordonatorii echipelor tehnice sunt Mircea Roman (feminin) și Antonio Colamonici (masculin).
Coordonatorii echipelor medicale: dr. Laura Osean (feminin). dr. Vasile Osean (masculin).
Antrenor federal: Dorin Alupei.
Secretar general: Sandu Pop
Președinte FR Canotaj: Elisabeta Lipa, multiplă campioană olimpică și mondială, CANOTOAREA SECOLULUI XX.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri