Carmen Mihălcescu, vicepreședinte PSD al Camerei Deputaților și soția consultantului Horia Mihălcescu, anunță într-o declarație de presă că susține cererea puciștilor din partid ca Liviu Dragnea să demisioneze.

”Cred că buna guvernare trebuie să primeze înaintea oricăror prietenii și colaborări private”, a scris Carmen Mihălcescu în scrisoarea sa.

Horia Mihălcescu este un consultant politic care a lucrat pentru Liviu Dragnea.

Declarația integrală a lui Carmen Mihălcescu:

Susțin principiile enunțate și asumate public de colegii mei prin scrisoarea transmisă public acum câteva ore.

Sunt alături de Adrian Țuțuianu, Paul Stănescu, Marian Neacșu, Gabriela Firea și de mulți alți colegi care au formulat public un set de principii și valori. Acestea trebuie sa stea la baza deciziei de vineri.

PSD a reușit întotdeauna să gestioneze momente definitorii de așa natură încât să iasă cu adevărat întărit.

Nimeni nu are dreptul să pericliteze în niciun fel și de dragul nimănui parcursul european al României și relația noastră cu partenerii euro-atlantici. De asemenea, trebuie să fim conștienți de faptul că avem responsabilitatea construirii unei societăți în care principiile fundamentale ale statului de drept să opereze în folosul tuturor și nu doar al unora.

În acest context, cred că buna guvernare trebuie să primeze înaintea oricăror prietenii și colaborări private. Am fost aleși de români pentru a susține ceea ce este mai bine pentru România, iar astăzi unitatea partidului este definitorie pentru continuarea unui proiect guvernamental, care nu este expresia unui grup restrâns de oameni, ci a unui partid unit în susținerea unor idealuri de democrație și bună guvernare.

PSD este un partid puternic, un partid în care întotdeauna nemulțumirile organizațiilor au fost ascultate de lideri. În momentul de față, trebuie să admitem că respectarea principiilor enunțate în scrisoare duc spre un bine colectiv și nu spre unul individual.

Sursa foto: Contul personal de Facebook Carmen Mihălcescu

Vocea semnatarilor scrisorii prin care se cere demisia lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte al PSD şi de preşedinte al Camerei Deputaţilor nu trebuie să fie ignorată, iar evenimentele din ultima perioadă arată că este nevoie de o schimbare la nivelul managementului organizaţional al PSD, consideră și deputatul PSD Georgian Pop, secretar al Camerei Deputaţilor.

“Cred ca evenimentele din ultima perioada ne arată că este nevoie de o schimbare la nivelul managementului organizaţional al PSD. Dacă lucrurile funcţionau bine, nu ajungeam în situaţia actuală. Este pentru prima dată în istoria PSD când, la jumătatea guvernării, PSD se confruntă cu o astfel de situaţie. Ca sociolog, mă îngrijorează paradoxul scăderii PSD în sondaje la mijlocul ciclului electoral, în condiţiile unei guvernări performante (creştere economică, măriri de salarii, pensii etc). Faptul că liderii unor organizaţii performante ale PSD ridică, în mod public, o serie de probleme, ne arată îngrijorarea existentă atât la nivelul conducerilor acestor organizaţii, cât şi la nivelul membrilor şi al simpatizanţilor partidului. Consider ca vocea acestor oameni nu trebuie sa fie ignorată. Succesul PSD în anii electorali 2019 şi 2020 depinde de maniera înţeleaptă în care vom reuşi să gestionăm provocările acestor zile”, a afirmat Georgian Pop pe Facebook.

El a adăugat că “marea încredere” pe care cetăţenii Bucureştiului au acordat-o în anul 2016 trebuie răsplătită prin soluţionarea problemelor reale.

“De aceea, consider că administraţia publică locală din Bucureşti (care ne aparţine în totalitate – Primar General, Primari de sectoare) trebuie susţinută şi proiectele prioritare ale Bucureştiului trebuie dezvoltate cât mai rapid. Ca fost membru al Comitetului Executiv Naţional (am fost, până la Congresul din această primăvară, unul din vicepreşedinţii partidului şi am avut o contribuţie clară la programul de guvernare cu care am câştigat alegerile din noiembrie 2016), fac apel la actualii membri ai Comitetului Executiv Naţional să dea dovada de înţelepciune. În aceste momente trebuie să primeze raţiunea şi argumentele pertinente! Cred că avem nevoie în PSD de valori puternice şi de principii ferme. Miza majoră a PSD, în aceste zile, este să găsească un echilibru între, pe de o parte, păstrarea majorităţii parlamentare şi implicit a guvernării şi, pe de altă parte, recâştigarea încrederii românilor în PSD”, a conchis Georgian Pop, deputat PSD de Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 6 =