Caută
Close this search box.

Casa Albă disfuncțională, personal lipsit de respect pentru Trump și intenția acestuia de a-l asasina pe liderul sirian: o nouă investigație a lui Woodward

„Fear: Trump in the White House” – aproape 450 de pagini de povestiri și secrete copleșitoare: cartea lui Bob Woodward, jurnalist de investigație asupra lui Donald Trump, descrie un președinte needucat, coleric și paranoic pe care colaboratorii săi încearcă să-l controleze pentru a evita cele mai rele excese, informează AFP.

Dacă până acum o serie de cărți mai puțin onorante pentru cel de-al 45-lea președinte al Statelor Unite ale Americii au fost deja publicate, fiabilitatea și reputația de Woodward, celebru în întreaga lume, alături de Carl Bernstein, pentru revelațiile scandalului Watergate care l-au forțat pe Richard Nixon să își dea demisia, îi oferă un ecou special.

„Este doar o altă carte proastă“, a răspuns Donald Trump într-un interviu pentru „Daily Caller”, denunțând povestiri fantomă de foști membri ai echipei sale nemulțumiți sau „pur și simplu inventați de autor.“ „Woodward este un agent democrat, ați observat calendarul?”, a scris mai târziu pe Twitter, referindu-se la abordarea alegerilor legislative din 6 noiembrie, pe care republicanii se tem să le piardă în Camera Reprezentanților.

Fragmentele publicate de mai multe mass-media americane returnează imaginea – deja descrisă de ceilalți – a unei Case albe disfuncționale, a cărei actori nu au un prea mare respect pentru ocupantul Biroului Oval.

În urma unei întâlniri dintre Trump și echipa sa de securitate națională cu privire la prezența militară pe peninsula coreeană, ministrul apărării deosebit de înfuriat, Jim Mattis, a spus rudelor că președintele s-a purtat ca un „elev de CM2 sau 6” (de 10-11 ani, Ed). De asemenea, în conformitate cu dovezile adunate de Bob Woodward, după atacul chimic din aprilie 2017, atribuit regimului lui Bashar al-Assad, Trump l-ar fi sunat pe generalul Mattis și i-ar fi spus că a vrut să-l asasineze pe președintele sirian. „Să-l omorâm! Să mergem! Să mergem acolo și să-l omorâm” a spus el. După ce a încheiat, Mattis s-a adresat unui consilier și a spus: „Nu vom face nimic, vom fi mult mai măsurați”. Într-o difuzare a textului, Mattis nu contestă acest episod. Dar el a spus că nu a spus niciodată „cuvinte disprețuitoare” atribuite lui împotriva președintelui, deplorând folosirea surselor anonime care slăbește credibilitatea acestor scrieri.

Cartea descrie, de asemenea, pe larg frustrarea recurentă a Secretarului General al Casei Albe John Kelly, care este în mod tradițional cel mai apropiat om față de președinte în „West Wing”. Într-o mică ședință de comisie, el a spus despre Donald Trump: „E un idiot, e inutil să încerci să-l convingi de nimic, e complet deraiat. Nici măcar nu știu ce facem aici”. Într-o reacție rapidă, Kelly a dat asigurări că nu l-a descris niciodată pe președinte ca idiot și și-a reafirmat angajamentul față de el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri