Caută
Close this search box.

Cele mai mari exerciții militare din istorie, “Vostok-2018”

În Orientul Îndepărtat, au luat startul cele mai mari manevre militare din istoria modernă a Rusiei, ”Vostok-2018” (”Est-2018”). Acest lucru este menționat în mesajul Departamentului de Informații și Comunicații în Masă al Ministerului Apărării al Federației Ruse

Manevrele sunt fără precedent în ceea ce privește numărul de trupe și de efective care participă la acestea. În total, vor fi implicați 300.000 de militari, peste 1.000 de aparate de zbor – avioane, elicoptere și drone, 80 de nave maritime și până la 36.000 de tancuri și transportoare blindate. O astfel de anvergură de angajare a mai avut loc ultima dată în urmă cu 37 de ani, la exercițiile ”Zapad-81” (”Vest-1981”).

“Obiectivele principale ale manevrelor sunt de a verifica gradul de pregătire al organelor de comandă militară în condiții de planificare și realizare a regrupărilor de trupe (forțe) pe distanțe lungi, organizarea interacțiunii dintre grupările terestre și forțele maritime, antrenarea comandanților de trupe, a ofițerilor și a personalului de stat major în condiții reale de acțiuni militare, precum și îmbunătățirea abilităților lor de comandă și control asupra forțelor militare în cursul pregătirii și desfășurării operațiunilor militare”, se spune în comunicatul Ministerului Apărării.

Exercițiile vor avea loc în două etape. La început, armata va asigura desfășurarea unei grupări de trupe în Orientul Îndepărtat și acumularea grupării navale. A doua etapă implică dezvoltarea comenzii și a controlului în condițiile operațiunilor defensive și ofensive. Faza activă a manevrelor “Vostok-2018” va avea loc între 11 și 17 septembrie.

La exerciții, pe lângă trupele ruse, participă și unitățile armatei chineze. Pe terenul de antrenament Țugol din Zabaikalie (dincolo de Baikal) va fi prezentă o grupare de 3.500 de militari ai Armatei Naționale de Eliberare a Chinei.

Exercițiile se desfășoară pe fondul Forumului Economic Estic (VEF) care are loc la Vladivostok și la care iau parte politicieni străini și președintele rus Vladimir Putin. În ciuda acestui fapt, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus anterior că prezența liderilor străini la exercițiile “Vostok-2018” împreună cu Vladimir Putin nu este planificată. (Portalul RBC)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri