Caută
Close this search box.

Cine l-ar putea înlocui pe Liviu Dragnea la șefia PSD

liviu dragnea

Războiul intern din PSD se apropie de apogeu. Cel puțin 29 de membri ai Comitetului Executiv al PSD vor să depună la sediul partidului o scrisoare în care să îi ceară lui Liviu Dragnea să demisioneze nu numai din fruntea PSD, dar și din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Aripa anti-Dragnea din PSD și-ar dori și o remaniere guvernamentală, însă fără înlăturarea premierului Viorica Dăncilă, care ar urma să devină președinte interimar al PSD, până la organizarea unui nou congres în care social-democrații să își poată vota noul lider. De altfel, Dăncilă este în acest moment numărul doi din PSD, deținând funcția de  președintele executiv al partidului.

Potrivit informaţiilor obţinute de Digi24, iniţiatorii scrisorii – Niculae Bădălău, Mihai Tudose şi Paul Stănescu – ar vrea să menţină Coaliţia cu ALDE, dar vor cere o remaniere a Guvernului. Un congres pentru alegerea unui nou preşedinte ar putea avea loc însă abia în 2019.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea ar fi spus joi, într-o întâlnire cu primarii de sectoare, cu Viorica Dăncilă și câțiva miniștri, că este dispus să demisioneze dacă i se va cere acest lucru. Nu este însă prima dată când liderul PSD se declară dispus să facă un pas în spate, dacă majoritatea din partid i-o va cere.

Semnatarii scrisorii nu vorbesc însă deschis despre acest document. Ar vrea mai întâi să strângă semnăturile necesare pentru convocarea unei şedinţe a Comitetului Executiv, adică o treime din membrii acestui for.

Scrisoarea liderilor PSD ar putea fi depusă în zilele următoare la sediul PSD și, odată cu ea, și cererea de convocare a Comitetului Executiv al PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri