Caută
Close this search box.

Co-fondatorii Instagram, Systrom și Krieger, părăsesc firma

Co-fondatorii gigantului Instagram, Kevin Systrom și Mike Krieger, părăsesc compania, relatează BBC.

Systrom, directorul executiv al aplicației, a declarat că se îndepărtează pentru a „explora curiozitatea și creativitatea”.

Instagram, care a fost achiziționat de Facebook în 2012 pentru 1 miliard de dolari în numerar și pe acțiuni, are acum peste un miliard de utilizatori.

Ieșirea vine în mijlocul rapoartelor de tensiune dintre co-fondatorii Instagram și conducerea Facebook.

Un expert BBC spune că popularitatea Instagram a crescut într-o perioadă în care utilizarea produsului core Facebook a stagnat. Acest lucru a făcut presiune sporită pe Facebook pentru a strânge din ce în ce mai mulți bani de la utilizatorii săi prin adăugarea de noi caracteristici care le-au făcut împotriva concentrării inițiale a aplicației Instagram asupra simplității.

Kevin Systrom și Mike Krieger au început site-ul de partajare a imaginilor în 2010 și au continuat să ruleze serviciul după ce au fost achiziționați de Facebook.

Zuckerberg aduce un omagiu

„Acum suntem pregătiți pentru următorul nostru capitol”, a declarat Systrom într-o declarație. „Construirea de noi lucruri necesită să ne retragem, să înțelegem ce ne inspiră și să se potrivească cu ceea ce lumea are nevoie, asta intenționăm să facem”. CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a afirmat într-o declarație că Instagram reflectă „talentele combinate ale fondatorilor Instagram”. „Am învățat foarte mult să lucrez cu ei în ultimii șase ani și mi-a plăcut cu adevărat”, a spus el. „Aștept cu nerăbdare să văd ce construiesc în continuare”.

Systrom și Krieger s-au întâlnit în timpul studiilor la Universitatea Stanford. Cei doi au fost inspirați să creeze aplicația Instagram – lansată inițial doar pentru dispozitivele iPhone în 2010 – din vechile poze Polaroid. Instagram a avut în jur de 30 de milioane de utilizatori în 2012, anul în care a fost achiziționat de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri