Caută
Close this search box.

CSM întârzie planurile lui Dragnea în privinţa Inspecţiei Judiciare

csm

Comisia 1 din CSM a decis ca proiectul de ordonanță de urgență propus de ministrul Justiției pentru prelungirea mandatelor șefilor Inspecției Judiciare să fie supus consultării cu sistemul judiciar.

Urmează ca săptămâna viitoare CSM să decidă dacă va acorda aviz pozitiv sau negativ. Potrivit acestora, OUG-ul nu se mai justifică, în condițiile în care mandatele șefilor IJ au expirat deja pe 1 septembrie și nu mai are rost prelungirea lor prin ordonanță.

Ministrul justiției, Tudorel Toader, ar putea promova OUG-ul în Guvern și fără avizul CSM, dar actul normativ riscă să pice la Curtea Constituțională, iar anchetele realizate de inspecție sub o conducere ilegală să fie astfel puse sub semnul întrebării.

Potrivit surselor G4Media.ro, inspectorul-șef și-ar fi delegat atribuțiile către doi inspectori, Speranța Defta și Sanda Mateș. Și această decizie este contestată în interiorul CSM. Magistrații consultați susțin că acestă delegare de atribuții este ilegală, deoarece nu pot fi delegate atribuții pe care cineva nu le mai poate exercita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri