Mai multe documente ale firmei Trident 51 din Turnu-Magurele au fost descoperite de procurorii DNA in calculatoarele firmei Tel Drum, atunci cand au facut perchezitia informatica. Era vorba de inscrisurile necesare pentru obtinerea autorizatiilor in vederea efectuarii constructiilor pe celebra insula Belina din Teleorman.

Trident 51 nu a mai apucat sa depuna aceste inscrisuri pentru autorizarea constructiilor. Modul in care au fost ridicate mai multe constructii pe insula Belina este cercetat de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Turnu Magurele.

„Trident 51 este o interfata a societatii Tel Drum”, acuza procurorii DNA care au investigat cazul Belina. Este vorba de dosarul in care au fost trimisi in judecata fostul vicepremier Sevil Shhaideh, fost secretar de stat in cadrul MDRAP, Adrian Ionut Gadea, fost presedinte al CJ Teleorman, si mai multi functionari. Informatiile sunt din dosarul aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti.

Citeste si: Un inalt functionar al statului a dezvaluit la DNA cum se dau HG-uri cu dedicatie pentru baronii PSD

Trident 51 a fost cea care a preluat, in aprilie 2014, de la firma Tel Drum, contractul de inchiriere al insulei Belina. Insula a fost concesionata acestei societati timp de aproape trei ani. Pana pe 1 februarie 2017. Atunci cand izbucneau protestele publice la adresa lui Liviu Dragnea si a ordonantei 13/2017, Trident 51 a notificat CJ Teleorman ca inceteaza contractul de cesiune cu Tel Drum.

Asa ca insula a trecut din nou in administrarea Tel Drum. In martie 2017, Trident 51 a fost preluata de fiul lui Liviu Dragnea, Valentin Dragnea, si de partenerul acestuia de afaceri, Ilie Liviu Dragne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 2 =