Caută
Close this search box.

Cutremur cu o magnitudine de 6,3 provoacă daune ușoare în centrul Ecuadorului

Un cutremur cu magnitudinea 6,3 a lovit joi partea centrală a Ecuadorului, au declarat Surse geologice americane (USGS), rănind o persoană și perturbând alimentarea cu energie a zonelor din apropiere, informează Reuters.

Cutremurul a lovit 94 km la sud de orașul Ambato, la o adâncime de 112 km, a spus USGS. Cutremurul a pus la pământ cablurile de alimentare, lăsând zonele de la Puertas Negras, Guano și Chunchi fără energie electrică, a afirmat într-o declarație secretariatul de management al riscurilor din Ecuador. Au fost identificate deteriorări ușoare ale locuințelor și alunecările de teren au lovit un drum, a spus acesta. O persoană a fost rănită în orașul Babahoyo și autoritățile au evaluat dacă vreo casă a fost distrusă, a spus secretariatul.

Trepidațiile au fost resimțite în capitală, Quito, și în orașul portuar industrial Guayaquil, unde oamenii au alergat pe străzi, a declarat un martor al Reuters.

Institutul geologic din Ecuador a declarat că cutremurul, care a lovit o zonă îndepărtată cu o populație scăzută, a provocat cinci replici mai mici.

Națiunea andină are o activitate seismică frecventă. În 2016, un cutremur devastator de 7,8 magnitudini a lovit coasta pacifică a Ecuadorului, ucigând mai mult de 650 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri