Caută
Close this search box.

Cutremur devastator de 6,7 grade în Japonia: O persoană a fost ucisă și 32 au fost date dispărute

Cel puțin o persoană a fost ucisă și 32 au fost date dispărute, a anunțat presa japoneză, după un cutremur puternic care a paralizat joi insula nordică Hokkaido, declanșând alunecări de teren și a oprit curentul pentru cei 5,3 milioane de locuitori, informează Reuters.

Radiodifuzorul public NHK a raportat prima fatalitate confirmată și a declarat că 120 de persoane au fost rănite după cutremurul cu magnitudinea de 6,7 grade. Numărul persoanelor dispărute a fost anterior plasat la 19.

Imaginile aeriene au arătat zeci de alunecări de teren care expun dealuri goale în apropierea orașului Atsuma din sudul Hokkaido, cu mormane de pământ roșu și arbori căzuți la marginea câmpurilor. Întreaga insulă a fost lipsită de energie electrică după ce Hokkaido Electric Power Co a declarat că a efectuat o închidere de urgență a tuturor centralelor sale electrice pe bază de combustibili fosili după cutremur. Utilitatea a spus că nu era clar dacă energia electrică ar fi restaurată pentru cele 2,95 milioane de gospodării. Ministerul comerțului și al industriei a declarat că va reporni centrala electrică de la Tomato-Atsuma pe cărbune în câteva ore, a declarat ministrul comerțului, Hiroshige Seko.

Toate trenurile de pe insulă au fost, de asemenea, oprite.

Plăci de acoperiș ar putea fi văzute pe podeaua principală a aeroportului din Hokkaido, Aeroportul New Chitose, care ar fi închis cel puțin joi. New Chitose este o poartă turistică importantă pentru insulă, cunoscută pentru munții, lacurile și abundența fructelor de mare, iar peste 200 de zboruri și 40.000 de pasageri vor fi afectați, a declarat Kyodo News Agency.

Închiderea vine la doar câteva zile după ce aeroportul Kansai, un important centru pentru companiile care exportă semiconductori lângă Osaka, în vestul Japoniei, a fost închis după ce a fost lovit de taifunul Jebi. Primul ministru Shinzo Abe a declarat că oficialii speră să redeschidă vineri aeroportul Kansai pentru zboruri interne.

Cutremurul, care a lovit la ora 3:08 dimineața, nu a prezentat nici un risc de tsunami, a afirmat Agenția Meteorologică din Japonia. Studiul geologic american a declarat că acesta a lovit la 68 km la sud-est de Sapporo, orașul principal al orașului Hokkaido.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri