Caută
Close this search box.

Deficitul bugetar al Statelor Unite a crescut la 898 de miliarde

deficitul bugetar

Deficitul bugetar al Statelor Unite a crescut la 898 de miliarde de dolari într-o perioadă de 11 luni încheiată în august, depăşind estimările Biroului pentru Buget al Congresului pentru primul an fiscal integral al preşedinţiei Trump, transmite Bloomberg.

Astfel, deficitul bugetar a crescut cu o treime în intervalul octombrie-august, de la 674 de miliarde de dolari în aceeaşi perioadă a anului precedent, potrivit unui comunicat publicat joi de Departamentul Trezoreriei.

Cheltuielile au urcat cu 7%, la 3.880 de miliarde de dolari, în timp ce veniturile au avansat cu numai 1%, la 2.990 ce miliarde de dolari.

Veniturile încasate de la companii au scăzut cu 71 de miliarde de dolari, la 163 de miliarde de dolari, comparativ cu anul precedent.

Deficitul bugetar a continuat să crească în timpul preşedinţiei Trump, provocând îngrijorări că datoria publică a SUA, în prezent de 21.500 de miliarde de dolari, scapă de sub control.

Constrângerile bugetare sunt în creştere, din cauza reducerilor de impozite aplicate în acest an de guvernul republican, care vor mări deficitul bugetar cu circa 1.500 de miliarde de dolari ăn decurs de un deceniu, şi creşterea cheltuielilor guvernamentale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri