Caută
Close this search box.

Dosarul în care IPS Teodosie a fost trimis în judecată de DNA se întoarce la procurori

ips teodosie

Curtea de Apel Constanţa a decis ca dosarul în care arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost trimis în judecată de DNA pentru mărturie mincinoasă şi abuz în serviciu să fie restituit procurorilor. Instanţa a mai hotărât să excludă toate probele administrate de procurori în dosar, însă decizia Curţii de Apel nu este definitivă, potrivit News.ro.

Curtea de Apel Constanţa a decis, joi, să admită toate cererile şi excepţiile formulate de către Teodosie Petrescu, de Neculai Poalelungi şi de Ciprian Stoichin, cele trei persoane trimise în judecată în acest dosar, instanţa constatând nulitatea ordonanţelor de urmărire penală in rem, de extindere a urmăririi penale şi de punere în mişcare a acţiunii penale faţă de cei trei.

Curtea de Apel a mai hotărât să excludă toate probele administrate în cursul urmăririi penale, constatând neregularitatea rechizitoriului emis de DNA Constanţa cu privire la cei trei şi faptele imputate acestora.

Instanţa a decis restituirea cauzei la parchet. Decizia Curţii de Apel Constanţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu contestaţie.

În luna martie a acestui an, procurorii anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Teodosie Petrescu, pentru inducere în eroare a organelor judiciare, mărturie mincinoasă, abuz în serviciu în formă continuată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri