Caută
Close this search box.

Dragnea îl ameninţă indirect pe Tăriceanu. C. Pârvulescu: Dacă renunţă la ALDE, cu cine va guverna?

Neapartenenţa la PSD nu e o piedică pentru ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ci doar acţiunile şi activitatea acestuia, a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat la Parlament dacă susţine ca portofoliul Justiţiei să fie asumat de PSD, Dragnea a arătat că acesta „este în cadrul portofoliilor pentru care PSD şi-a asumat responsabilitatea”, dar PSD poate susţine în posturi şi persoane care nu sunt membre ale acestui partid.

„Aşa cum a mai făcut în trecut şi poate să să mai facă, PSD poate susţine în anumite posturi ministeriale care i s-ar cuveni oameni care nu sunt afiliaţi politic. Pentru mine nu este o piedică – adică neapartenenţa la PSD, din punctul meu de vedere nu este o piedică pentru domnul Toader, ci doar acţiunea şi activitatea, aşa cum este valabil pentru fiecare membru al Guvernului.

Aşa cum, de exemplu, postul de preşedinte al Senatului este un post care a revenit PSD, dar a fost decizia de la început ca pe acel post noi să-l recomandăm şi să-l susţinem pe domnul Tăriceanu”, a afirmat Dragnea, citat de Agerpres.

Liviu Dragnea l-a avertizat astfel voalat pe Călin Popescu Tăriceanu, vorbind despre ministrul Justiției, Tudorel Toder, că postul de președinte al Senatului este unul care ar reveni în mod normal PSD.

„Dragnea vrea să ne sugereze că face o concesie, dar nu poate să conducă singur.

Dacă renunţă la ALDE, cu cine va guverna? Cu UDMR, în anul Centenarului?

E simplu. I-au dat lui Tăriceanu funcţia pe care acesta a negociat-o, pentru că aveau nevoie de majoritate. I-au dat funcţia lui Toader pentru că ALDE a susţinut-o şi o să iasă din situaţia complicată. Iordache se dovedise a fi un ministru nu tocmai corespunzător.

Dacă e adevărat că vineri, la întrunirea PSD, s-a discutat despre amnistie şi ordonanţa de urgenţă, atunci înţelegem logica lui Toader şi înţelegem că încă bătălia nu e câştigată. Daca le e frică înseamnă că bătălia nu e câştigată. Că încă se dă”, a explicat la Digi24 politologul Cristian Pîrvulescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri