Caută
Close this search box.

Dragnea nu acceptă demisia lui Vâlcov după postarea despre protestatarul #rezist. Institutul Elie Wiesel, avertisment pentru consilierul lui Dăncilă

darius vâlcov

Liviu Dragnea a comentat gestul lui Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, care a posta pe pagina sa de Facebook o decizie medicală legată de unul dintre protestatarii #rezist.

Nu o văd foarte bine (postarea lui Vâlcov – n.n.), cred că a fost o acţiune nefericită, dar să îi tratăm pe toţi în acelaşi registru sau cu aceeaşi măsură. Nu am văzut inflamări în toţi anii în care s-au dat publicităţii rechizitorii. Înţeleg că a fost o postare privată, pe Facebook. A fost un gest nefericit, nu cred că trebuie să îşi dea demisia sau să fie demis. E punctul meu de vedere„, a declarat Liviu Dragnea, citat de Mediafax.

„Ce avem noi aici?!, se ţntreba Dariu Vîlcov pe pagina sa de Facebook.

Lider #rezist, sandilāu cu acte-n regula.

#sandynebunu #antifacontraromaniei #RezistesteAntifa, scria Darius Vâlcov, postand alături de fişa medicală a lui Sandu Matei. Postarea a fost eliminată chiar de Facebook.

Legea interzice divulgarea informaţiilor medicale fără acordul pacientului.

Pe pagina de Facebook a lui Darius Vâlcov a apărut duminică un filmuleţ în care FDGR este acuzat că este continuatorul mişcării Grupul Etnic German, iar preşedintele Iohannis apare cu o mustaţă şi o tunsoare asemănătoare lui Adolf Hitler.

Legat de această postare lui Vâlcov, care sugera că Forumul Democrat al germanilor din România este continuatorul mişcării Grupul Etnic German, iar preşedintele Iohannis apare cu o mustaţă şi o tunsoare asemănătoare lui Adolf Hitler, Liviu Dragnea a mai spus: „în virtutea faptului că sunt un susţinător al organizaţiilor evreieşti, cred că nu poate fi acuzat Vâlcov de alte lucruri sau să se gândească că a avut în vedere altceva„.

Darius Vâlcov primeşte un avertisment de la Institutul „Elie Wiesel”

Institutul „Elie Wiesel” a reacționat după ce Darius Vâlcov a postat pe Facebook un colaj foto cu însemne naziste.

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” a luat la cunoștință, cu maximă îngrijorare, despre gestul pe care unul dintre consilierii premierului, Darius Vâlcov, l-a făcut pe pagina sa de Facebook prin care îl înfățișează pe președintele Klaus Iohannis în chip de Adolf Hitler folosind în postare și alte elemente specifice nazismului, se arată pe pagina de Facebook a Institutului National pentru Studierea Holocaustului din Romania Elie Wiesel.

Astfel de postări, făcute de către un demnitar al statului pot atrage după sine și încuraja totodată derapaje grave.

Reamintim că promovarea, în spațiul public, a unor simboluri fasciste, legionare sau naziste intră sub incidența Legii nr. 217/2015, pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 31/2002, privind interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri