Caută
Close this search box.

După 41 de zile, șefii Jandarmeriei, chemați la Parchet ca suspecți de abuz și de complicitate la abuz

În sfârșit, se apropie momentul dreptății după cea mai cumplită represiune din ultimii 29 de ani din România. Câțiva șefi din Jandarmerie ar putea fi puşi sub acuzare, vineri, în dosarul de la Parchetul Militar în care este anchetat modul în care au intervenit forțele de ordine la protestul Diasporei.

Potrivit unor surse, vizați ar putea fi: Ionuţ Cătălin Sindile, noul şef al Jandarmeriei, Laurențiu Cazan, cel care a comandat trupele aflate pe 10 august în Piața Victoriei, şi secretarul de stat din Ministerul de Interne, Dan Chirică.

De asemenea, va fi audiat și colonel Cucos Sebastian, acum prim-adjunct al Șefului Jandarmeriei, pe 10 august chiar șef al Jandarmeriei Române. Tot în calitate de suspect.

Sindile a fost pus interimar la conducerea instituției chiar după protest, înlocuindu-l pe Sebastian Cucoș, al cărui mandat interimar nu mai putea fi prelungit.

Colonelul Paraschiv, supranumit ”Fantoma în Alb”, cel care a coordonat direct în Piață, va fi și el vineri dimineață la Parchet.

Așadar, toți sunt chemați la audieri vineri, în calitate de suspecți, după care ar putea fi puși sub acuzare pentru abuz în serviciu şi complicitate la abuz în serviciu.

Potrivit unor surse, aceștia ar putea fi și chemați la audieri vineri.

De asemenea, și Ministrul de Interne, Carmen Dan, ar putea fi audiată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri