Eugen Nicolicea a declarat, miercuri, că firesc era ca nemulţumirile să se dezbată în interiorul partidului, iar demisia este un act unilateral. Social-democratul a susţinut că „până la scrisoare toată lumea era încântată” de conducerea partidului.

„Orice scrisoare deschisă creează nişte efecte în spaţiul public şi cred că aceste lucruri care rămân scrise în scrisoare precum şi celelalte lucruri, oridea firească era să fie dezbătute în cadrul conducerii, după aceea să se facă o declaraţie de presă sau un comunicat cu problemele ridicate şi cu răspunsurile la acele probleme.

Evident că, fiind o ordine inversă, efectele nu au fost cele care ni le-am fi dorit noi pentru partid. Nu înţelegeam ce înseamnă asta cu pasul înainte sau pasul înapoi. Demisia este un act unilateral şi despre act unilateral răspunde cel căruia i s-a cerut demisia.

Dar a cere demisia cuiva este o solicitare care nu ţine ca rezolvare decât efectiv de voinţa respectivă. Până la scrisoarea aceasta toată lumea era încântată ( de conducerea partidului-n.r)”, a afirmat deputatul PSD, Eugen Nicolicea, în Parlament.

Întrebat care ar putea fi motivul pentru care PSD a scăzut în sondaje, Nicolicea a răspuns: „Cauzele sunt multe, în primul rând erodarea Guvernului”. De asemenea, social-democratul a susţinut că nu crede că vor exista plecări din partid după şedinţa CEx de vineri.

Scrisoarea contestatarilor din PSD, de care se vorbeşte de o săptămână, conţine 19 puncte, primul dintre ele fiind legat de demisia lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte PSD şi al camerei Deputaţilor. Scrisoarea e semnată de trei membri: Gabriela Firea, Paul Stănescu şi Adrian Ţuţuianu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că nu a citit întreaga scrisoare a nemulţumiţilor din PSD, dar din câte a înţeles a reieşit că se cere ca PSD să se alinieze cu Iohannis, Opoziţia şi SPP:

193 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here