Caută
Close this search box.

Europarlamentarul Cătălin Ivan a demisionat din grupul socialiștilor din Parlamentul European

cătălin ivan

Europarlamentarul Cătălin Ivan a anunţat, vineri, că şi-a dat demisia din grupul socialiştilor din Parlamentul European, scrie Agerpres. Motivul invocat de europarlamentarul român este acela că socialiștii europeni țin în brațe PSD și au refuzat să dezbată cererea sa de excludere a partidului lui Dragnea din grupul european.

„Ştiu foarte bine situaţia din grupul socialiştilor până ieri (joi – n.r.), de azi (vineri – n.r.) începând voi şti mai puţin că mi-am dat demisia din grupul socialiştilor din Parlamentul European, pe motiv că nu avea sens să stau atâta timp cât ei ţineau în braţe PSD, după tot ce s-a întâmplat, şi nu doar protestul de pe 10 august pe care l-am documentat, le-am trimis tot felul de materiale, ci de când a ajuns la guvernare Liviu Dragnea. Pentru că nu PSD a ajuns la guvernare, din moment ce un partid de mărimea PSD dă mandat în alb unei singure persoane să meargă să negocieze cu preşedintele României primul-ministru. Mandat în alb, eu nu am auzit vreodată nu numai în experienţa mea de 15 ani de politică, dar în ce am citit prin cărţi. Dragnea s-a dus la prima discuţie cu Iohannis despre primul-ministru fără ca cineva din partid să ştie pe cine va propune. Ăla a fost semnul că Liviu Dragnea avea puterea absolută pentru el”, a spus Ivan, la o dezbatere despre alegerile europarlamentare 2019, organizată de Euroactiv România.

Cătălin Ivan a trimis în urmă cu aproximativ trei săptămâni socialiştilor europeni o solicitare privind excluderea PSD din S&D, precum şi demisia sa din grup începând cu data de 1 octombrie, în cazul în care nu se va lua o decizie legată de protestele care au avut loc în 10 august la Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri