Caută
Close this search box.

Fata care scrie istorie pentru China

Qiang Wang (locul 34 WTA) face un adevărat tur de forţă în China: după ce a câştigat titlul la Guangzhou, s-a calificat în semifinalele turneului de la Wuhan, învingând-o joi dimineaţă pe Monica Puig, ajungând astfel la 9 victorii consecutive în faţa propriilor suporteri.

Având un start excelent de partidă, care a dus-o rapid la 4-0, sportiva în vârstă de 26 de ani a dominat-o net pe Puig, care împarte ziua de naștere cu Simona Halep, fiind însă cu doi ani mai mică. Wang a salvat 7 mingi de break din 9 avute de Monica Puig şi a închis partida în 67 de minute, scor 6-3, 6-1. Ajunsă pe tabloul principal din calificări, Wang este prima jucătoare din China calificată în semifinalele turneului de la Wuhan, iar de luni va fi membră Top 30.

Prima jucătoare chineză de la Na Li încoace ajunsă într-o semifinală de turneu Premier în China, Wang va juca pentru un loc în finală împotriva câştigătoarei partidei dintre Kontaveit şi Siniakova, iar miza ei devine din ce în ce mai mare. Dacă va câştiga următoarele două meciuri şi titlul de la Wuhan, eleva lui Peter McNamara va intra în Top 25 WTA, pe poziţia 21, depăşind-o în urcarea sa pe Mihaela Buzărnescu (actualul loc 23 WTA), a doua româncă în clasamentul WTA şi una dintre cele doar patru jucătoare care au învins-o pe Wang de la startul sezonului de toamnă pe hard, în 24 de partide (6-2, 7-5 la Montreal).

Monica Puig, una dintre sărbătoritele zilei de joi, 27 septembrie, rămâne cu satisfacţie de a o fi învins pentru a doua oară în 2018 pe Caroline Wozniacki, având totodată asigurat un salt de 9 poziţii în clasamentul mondial şi un aşteptat comeback în Top 50.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri