Caută
Close this search box.

Festivalul Științei la Institutul Polonez

O seară întreagă, în grădina Institutului Polonez din București puteți descoperii secretele științei împreună cu reprezentanții Centrului de Știință Laboratorium Wyobraźni (Laboratorul Imaginației) din Poznań. În timpul întâlnirii se va prezenta și un film despre doi polonezi extraordinari. Rezervați seara de joi, 27 septembrie, începând cu ora 18.30 și vizitați Institutul Polonez. Intrarea este liberă.

Dacă vreți să învățați să calculați rapid, în cap, fără calculator, să inventați și să memorați fără efort parole de e-mail, să aflați că 10 – 1 poate fi egal cu …10, să aflați mici secrete ale criptologiei și criptării sau, pur și simplu, să vă convingeți că știința este ceva grozav, sunteți invitați la sediul Institutului Polonez pe str. Popa Savu 28 (aproape de stația de metrou Aviatorilor)!
Întâlnirea cu reprezentanții Laboratorium Wyobraźni și atelierele conduse de aceștia vor fi traduse în limba română. Cursurile sunt destinate participanților în vârstă de peste 13 ani, și vor fi interesante atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Ziua porților deschise la Institutul Polonez va fi și un prilej de a afla câte ceva din secretele Enigmei*, mașina criptografică germană, al cărei cod a fost spart pentru prima oară de către matematicienii polonezi din Poznań – Marian Rejewski, Henryk Zygalski și Jerzy Różycki. Mulțumită transmiterii codului Enigmei Aliaților, a putut fi schimbată soarta celui de-al Doilea Război Mondial.
După întâlnirea cu Centrul de Știință Laboratorium Wyobraźni, în grădina Institutului Polonez va avea loc proiecția filmului artistic american despre Jan și Antonina Żabiński, directorul Grădinii Zoologice din Varșovia și soția sa, care, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, în vila lor, aflată pe suprafața Grădinii Zoologice au salvat peste 300 de evrei într-un mod neobișnuit. Filmul va fi prezentat în versiunea engleză, cu subtitrare în limba română.
Pe toată durata zilei porților deschise puteți să vă înscrieți la mediateca Institutului Polonez sau să împrumutați materiale aflate în aceasta.

Evenimentul de joi de la Institutul Polonez anunță Bucharest Science Festival și Noaptea Cercetătorilor, care are loc în toată Europa anul acesta pe 28 septembrie. La data respectivă, cu invitații de la Centrul de Știință Laboratorium Wyobraźni din Poznań vă veți putea întâlni la centrul comercial Promenada (str. Calea Floreasca 246B, în apropierea stației de metrou Aurel Vlaicu), între orele 16.00-22.00.

Programul complet al festivalului: www.bucharestsciencefestival.ro

PROGRAM 27.09:

✔ 18.30-19.50 – ateliere pe teme științifice, criptologice conduse de echipa de la Laboratorium Wyobraźni din Poznań.

✔ 20.00 – proiecția filmului „Azyl” („Grădina speranței”), regia. Niki Caro, 126 min. (2017). Film adresat spectatorilor în vârstă de peste 13 ani.

Filmul relatează o poveste neobișnuită despre Jan și Antonina Żabiński, directorul Grădinii Zoologice din Varșovia și soția sa, care, în vila lor, aflată pe suprafața Grădinii Zoologice au salvat peste 300 de evrei în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri