Caută
Close this search box.

Filmul ”Un om la locul lui” selectat la Festivalul de la San Sebastian

Filmul Un om la locul lui, realizat de Hadrian Marcu, a fost selectat în secțiunea „New Directors” a Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian, care se va desfășura în perioada 21 -29 septembrie. În această secțiune competitivă sunt prezentate debuturile inedite în lungmetraj (primul sau al doilea film) realizate în ultimul an. Filmul a fost selectat cu an în urmă, la cea de-a 65-a ediția a festivalului, în secțiunea „Glocal in Progress”, care își propune să prezinte specialiștilor filme aflate în faza de postproducție.

Un om la locul lui   narează povestea lui Petru (38) un inginer de foraj într-o companie multinațională care se pregătește să se căsătorească cu iubita sa care e însărcinată. Viața tânărului cuplu este complet bulversată atunci când o colegă, cu care Petru are o relație adulteră, suferă un accident grav de muncă.Petru nu reușește să se împace cu gândul că noua sa viață abia începe în timp ce a ei pare a se fi sfârșit. Având în vedere că situația complicată şi demersul  fără prea mulţi sorţi de izbândă, Petru își asumă, totuşi,  riscul de a căuta un echilibru imposibil în relaţia dintre cele două femei.

 Filmul are la bază romanul  Firesc, de Petre Cimpoeșu. Scenariul şi regia semnate de  Hadrian Marcu .

Hadrian Marcu a studiat regie de film la Universitatea Media București. A lucrat ca asistent de producție în peste 80 de producții publicitare din România și străinătate. În 2006 a lucrat ca regizor secund în filmul Hârtia va fi albastră / The Paper Will Be Blue, realizat de Radu Muntean. Hadrian Marcu a realizat opt scurtmetraje de-a lungul timpului, selecționate în numeroase festivaluri internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri