Caută
Close this search box.

Firea-Dragnea, război. Șerban Nicolae publică documentul păcii

Șerban Nicolae a precizat că există o propunere legislativă menită să îi permită Primăriei Captialei să preia Șoseaua de Centură a municipiului. Legea ar putea închide unul dintre subiectele fierbinți care a stârnit discuții între Gabriela Firea și Liviu Dragnea. 

Una dintre acuzele pe care Gabriela Firea le-a lansat, în aceste zile, cu privire la sabotajul din partea unor lideri PSD a fost cu privire la refuzul Ministerului Transporturilor de a preda Centura Capitalei către primărie. Șerban Nicolae a publicat un document care ar putea să readucă liniștea în PSD.

Va deveni certitudine în foarte scurt timp

„Cu informarea prealabilă și cu acordul Gabrielei Firea și al lui Liviu Dragnea, am inițiat propunerea legislativă care permite administrațiilor locale ale muncipiilor să preia de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (C.N.A.I.R.), sectoarele de drumuri ocolitoare (centurile municipiilor). În anumite condiții: termene stricte și rezonabile de prezentare a proiectelor și de începere a lucrărilor, continuarea lucrărilor deja începute, acordul finanțatorului dacă sunt finanțate din resurse extrabugetare etc.

Toți senatorii și deputații PSD din București și Ilfov au semnat această propunere legislativă. Este deja adoptată de Senat (cu largă majoritate) și, din iunie 2018, a fost transmisă Camerei Deputaților. Cel mai probabil, propunerea va intra în această lună în plenul Camerei Deputaților care o va adopta, finalizând procedura parlamentară.

Nu înțeleg rostul discuțiilor din ultimele zile privind Centura Municipiului București. Din câte cunosc, propunerea a fost prezentată, după înregistrarea la Senat, în plenul unei ședințe a Consiliului General al Capitalei (de către viceprimarul Aurelian Bădulescu), iar Ministerul Transporturilor și Infrastructurii cunoaște stadiul procedurii, reprezentanții săi fiind prezenți la lucrările din Parlament și susținând propunerea. Această promisiune nu a fost blocată de niciun pesedist și va deveni certitudine în foarte scurt timp, cu sprijinul tuturor, inclusiv de la vârful PSD și de la cel al administrației publice a Capitalei” a menționat Șerban Nicolae pe pagina sa de Facebook.

Aici poate fi citit Documentul 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri