Caută
Close this search box.

FOTO. Exclusiv, campionul mondial Laurențiu Danciu: ”Mă gândesc la Jocurile Olimpice de tineret, dar mai ales la cele ‘mari’ „

Cu trei zile înaintea startului la C.M. de canotaj seniori de la Plovdiv și cu doar o zi înaintea plecării delagației române spre Bulgaria, să ne reamintim de ultimii noștri campioni mondiali ai acestei atât de grele, de dificile, dar și atat de frumoase și spectaculoase discipline sportive care este canotajul.

În urmă cu o lună, la Racice (Cehia), România s-a clasat între primele 4 națiuni ale lumii la C.M. juniori (Under 19). Campioni mondiali s-au încununat atunci minunații noștri sportiv Tabita Maftei (simplu feminin), precum și Laurențiu Danciu și Florin Arteni (dublu rame masculin).

În ceea ce îl privește pe Laurențiu Danciu, ei este un băiat de mare caracter, născut, parcă, pentru a munci enorm, pentru a da totul și a sacrifica orice atunci când și-a propus un obiectiv. După aurul mondial de la Racice, el se pregătește acum, la Orșova, pentru Jocurile Olimpice ale tineretului, de la Buenos Aires (6-18 octombrie 2018).
Originar din pitoreștile plaiuri ale Hunedoarei, el a văzut lumina zilei în frumosul sat Uric, comuna Pui. A muncit mult, fără să pregete, de când se știe, fie că a fost în casa natală, alături de părinții săi, fie că a fost în afara casei sau oriunde era nevoie pentru gospodărie. Apoi a ales apele învolburate ale canotajului, disciplină extrem de grea și plină de sacrificii. Dar și neînchipuit de frumoasă.

Așa că Laurențiu a pornit pe drumul cel mai anevoios, dar și cel mai onorabil. De trei ani încoace trage din toate puterile în bărcile canotajului. Iar de anul trecut au început să se materializeze marile recompense. După câteva titluri de campion național, au venit două medalii de argint la ”Europenele” de juniori, 2017 și 2018, iar în urmă cu o lună Laurențiu a intrat definitiv în galeria marilor campioni ai României și ai lumii, devenind campion mondial de juniori la dublu rame. Un succes major, care îl onorează, dar îl și obligă. De-acum înainte va fi privit altfel, oriunde s-ar duce. Dar i se va și cere foarte mult. Așa cum se întâmplă și cu prietenul și colegul său de barcă, celălalt campion mondial la dublu rame, Florin Arteni !

Într-o declarație în exclusivitate pentru MagnaNews, campionul mondial en-titre de juniori Laurențiu Danciu, a mărturisit : ”Pentru mine, acum, nu mai contează decât canotajul ! Nu vreau nici pe departe să mă opresc aici. Așa cum au decis antrenorii mei, voi participa la Jocurile Olimpice ale tineretului, de la Buenos Aires, din octombrie. Evident că țintim, eu și colegul meu de barcă Florin Arteni, o nouă medalie de aur. Dar gândul meu ”secret” merge mai ales către Jocurile Olimpice ”mari”, de la Tokyo ! Sigur, mai e enorm, enorm de muncă până acolo, dar cred că se poate. Ți, în fond, șasta e visul oricărui canotor sau sportiv !”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri