Caută
Close this search box.

George Mihăiță, sărbătorit de prieteni la 70 de ani: ”M-am născut în Moreni și am trăit visul american în România”

Într-o atmosferă selectă, Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I a fost neîncăpătoare, duminică seara, unde a avut loc „Seara de muzică și poezie: George Mihăiță și invitații săi, Maia Morgenstern și Nicu Alifantis”, eveniment cuprins în Festivalul ”Strada de C’Arte”.

Seara lui George Mihăiță a marcat două evenimente, ambele de o intensitate maximă: lansarea volumului  „MIHĂIȚĂ. Reconstituirea unei vieți” de Doina Papp, editura Tracus Arte, și aniversarea celor 70 de ani ai maestrului George Mihăiță.

”Dacă ar trebui să rezum în câteva cuvinte viața mea, aș spune că eu, George Mihăiță din Moreni, am trăit în România visul american. Vă multumesc că faceți parte din visul meu. Povestea merge mai departe”, a declarat George Mihăiță, vizibil emoționat. ”Nu mi-am imaginat că la 70 de ani voi avea cea mai frumoasă sărbătoare a zilei mele de naștere. De ce este cea mai frumoasă? Pentru că este prima dată când am atâția invitați la ziua mea de naștere, este prima dată când îmi serbez ziua de naștere într-o bibliotecă”, a mai spus actorul.

Foto: Rodica Furnea

Actorul Lucian Ghimişi, directorul Teatrului ”Ion Creangă” din București, a fost cel care a prezentat evenimentul.

Actrița Maia Morgenstern a avut un recital de poezie viu. Înainte de a recita din poetul Ion Pribeagu, Maia Morgenstern a vorbit despre prietenia ei cu George Mihăiță: ”Vreau să îi mulțumesc domnului George Mihăiță, o să fac o gafă pentru că nu se mulțumește pentru prietenie, dar vreau să îi mulțumesc pentru prietenia care mă onorează de multă vreme, vreau să îi mulțumesc pentru sprijinul pe care mi l-a acordat și l-a acordat Teatrului Evreiesc de Stat. Vreau să-i mulțumesc pentru că mi-a împlinit un vis și anume să joc pe scena Teatrului de Comedie, invitată fiind în spectacolul Fierarii, în regia lui Horațiu Mălăele”.

Un moment special l-a avut Nicu Alifantis, când o mulțime de oameni, de la 14 la 70 de ani, cântau laolaltă cu celebrul cântăreț. ”Sunt emoționat pentru că vă voi spune ceva ce are foarte mare legătură cu tinerețea mea, întâlnirea mea cu domnul George Mihăiță căruia îi mulțumesc pentru tot. În 1976 primeam o fotografie cu autograf. Pe spate scrie așa: fiului meu Ali afecțiunea tatălui, să te urmeze în viață imaginea domnului din fotografie că talent ai. Cu drag, George Mihăiță. Asta a fost ceva ce am ținut minte și am păstrat-o și în momentele mele de cumpănă, mai exact când aveam succes mă gândeam la George Mihăiță”, a spus Nicu Alifantis.

Doina Papp, critic de artă și autoarea cărți ”MIHĂIȚĂ. Reconstituirea unei vieți”, a vorbit despre dialogurile sale cu George Mihăiță, dar și despre surprinzătoarea meticulozitate a actorului: ”Reconstituirea este momentul de referință, filmul atât de inspirat ajuns și pe coperta cărții. Este atât de complicat firul acestei reconstituiri plecând de la cei 20 de ani pe care îi avea atunci când a filmat pentru Lucian Pintilie și să îl urmărești pe parcurs de o viață și cu o carieră excepțională”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri