Caută
Close this search box.

Guvernul i-a trimis președintelui un document prin care explică măsurile luate împotriva pestei porcine

petre daea

Guvernul României a pus la dispoziția președintelui României Klaus Iohannis un document privind măsurile de control dispuse în cazul epidemiei de pestă porcină africană, după ce șeful statului a solicitat aceaste informații.

Președintele Klaus Iohannis a solicitat, miercuri, verificarea de către instituțiile abilitate a modului în care autoritățile responsabile au pus în aplicare măsurile de control și prevenție a răspândirii virusului pestei porcine africane.

Conform unui comunicat publicat de Administrația Prezidențială, Președintele României atrage atenția Guvernului și Prim-ministrului cu privire la responsabilitatea pe care trebuie să și-o asume în legătură cu ineficiența măsurilor de stopare a răspândirii virusului PPA.

COMUNICATUL INTEGRAL EMIS DE GUVERNUL ROMÂNIEI

În urma aprecierilor publice formulate de președintele Klaus Werner Iohannis, din dispoziţia prim-ministrului Viorica Dăncilă, a fost depus la Administraţia Prezidenţială în data de 07.09.2018 documentul cu privire la: ”Apariţia şi evoluţia pestei porcine africane în România” de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, împreună cu Departamentul Situaţiilor Speciale de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Documentul conţine informaţiile referitoare la apariţia, evoluţia, modul de acţiune privind prevenirea, combaterea şi eradicarea virului pestei porcine africane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri