Caută
Close this search box.

Guvernul ia în calcul prorogarea intrării în vigoare a pensionării magistraţilor

guvernul

Riscul de depopulare masivă a sistemului de justiție din cauza pensionării timpurii permise de legea privind statutul magistraților, declarată constituțională și la un pas de a intra în vigoare, ar putea determina Guvernul Dăncilă să ia măsuri in extremis, la presiunea Comisiei Europene, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale.

Potrivit acestora, Executivul ar putea emite o ordonanță de prorogare (amânare) a prevederilor noului Statut al judecătorilor și procurorilor privind pensionarea magistraților.

Și șeful Comisiei parlamentare speciale de modificare a legilor Justiției, Florin Iordache, a declarat, marți, că ar putea fi o OUG de schimbare a legii de modificare a Statutului Magistraților, însă nu a fost foarte explicit.

Legea de modificare a statutului magistraţilor a fost declarată marți constituţională de CCR şi merge la președinte pentru promulgare. De data aceasta, președintele nu mai are nicio pârghie constituțională să blocheze sau să întârzie legea.

Șeful statului și-a epuizat toate posibilitățile legale de a solicita reexaminarea la Parlament sau contestarea legii la CCR, ceea ce înseamnă că, în termen de 10 zile, trebuie să o promulge.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri