Caută
Close this search box.

Hong Kong și sudul Chinei își revin după super-taifunul Mangkhut

Centrul financiar al Hong Kong-ului a început să se clatine luni, după ce a fost lovit de unul dintre cele mai puternice taifunuri din ultimii ani, piețele financiare și birourile funcționând normal, informează Reuters.

Super-taifunul Mangkhut, cu vânturi puternice de peste 200 de km/h a măturat partea de nord al Filipinelor, omorând cel puțin 50 de persoane. Apoi, s-a retras în sudul Hong Kong-ului și al nodului de jocuri de noroc din Macao, înainte de a ajunge în China.

Părțile din Hong Kong și Macao au fost grav inundate, deși nu au existat rapoarte imediate despre decese. China Central Television, radiodifuzorul de stat, a declarat că patru persoane au fost ucise în Guangdong, provincia cea mai populată a Chinei cu peste 100 de milioane de locuitori. Radiodifuzorul de stat a declarat, de asemenea, că au fost emise avertismente privind inundațiile pentru 38 de râuri din regiunea vecină a provinciei Guangxi, în timp ce 12 posturi de monitorizare de coastă au raportat cele mai mari valuri din această zonă. De asemenea, a declarat că au fost afectate mai mult de 13.300 de hectare de teren agricol. Un număr de 2,45 milioane de persoane din provincia Guangdong au fost relocate duminică seara, a informat agenția oficială de știri Xinhua.

Administrația Meteorologică a Chinei a declarat că taifunul, numit „Regele uraganelor”, a măturat provincia Guangxi la ora 6 dimineața (22:00 GMT duminică) și a slăbit până la o „furtună tropical”. Ea a prognozat ca furtuna să lovească regiunile Guizhou, Chongqing și Yunnan luni. Administrația meteorologică a spus că Mangkhut a fost unul dintre cele mai mari 10 uragane care au lovit sud-estul Chinei din 1949 – când au început înregistrările – cu viteze ale vântului de aproximativ 162 km / h.

https://www.youtube.com/watch?v=b7oPm1zwuos

În Hong Kong, autoritățile s-au străduit să curețe drumurile de resturi, inclusiv copaci răsturnați și schele de bambus. Unele clădiri, inclusiv turnul de birouri One Harbourfront, au avut multe ferestre zdrobite după o zi în care unii zgârie-nori din oraș se mișcau o data cu rafalele feroce.

Stocurile și piețele financiare au fost deschise, în mod normal, luni, în Hong Kong și în orașul chinez Shenzhen din sudul Chinei. Unele servicii de transport au rămas suspendate, deși zborurile din regiune au fost reluate lent după închiderea de duminică, blocând mii de pasageri.

În Macao, lovit grav de un super-taifun anul trecut, autoritățile au fost mult mai pregătite de data aceasta, ordonând închiderea cazinourilot în noaptea de sâmbătă, când furtuna s-a apropiat. Cazinourile funcționau din nou luni devreme, deși autoritățile încă se luptau să restabilească energia pentru unele dintre cele 20.000 de gospodării care au suferit reduceri de energie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri