Caută
Close this search box.

Hotărârea a fost luată! Companiile datornice la stat nu vor mai putea cere insolvenţa atât de uşor

Companiile care au probleme financiare vor putea să ceară insolvența numai dacă datoriile pe care le au la stat reprezintă mai puțin de jumătate din totalul datoriilor pe care le au, reiese dintr-un proiect de ordonanță de urgență adoptat azi în ședința săptămânală a Guvernului.

În acest fel, autoritățile vor să oprească firmele să mai ceară insolvența doar cu scopul de a evita plata datoriilor la stat.

Guvernul va impune un prag maxim al datoriilor pe care le poate avea un datornic la stat, pentru a fi posibilă cererea insolvenței.

Măsura este inclusă într-un proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, care a fost adoptat azi de Executiv, în ședința săptămânală. Ca să se aplice, proiectul trebuie publicat în Monitorul Oficial.

„Când cererea de deschidere a procedurii de insolvență este introdusă de debitor, valoarea-prag este de 40.000 de lei, iar cuantumul creanțelor bugetare este mai mic de 50% din totalul creanțelor debitorului”, scrie în propunerea de act normativ.

Cu alte cuvinte, o firmă va putea să ceară intrarea în insolvență numai dacă datoriile pe care le are la stat reprezintă mai puțin de jumătate din totalul datoriilor pe care le are. De exemplu, dacă o companie are datorii totale de 40.000 de lei, solicitarea va fi posibilă numai dacă datoriile la stat nu depășesc 19.999 de lei, potrivit avocat.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri