Caută
Close this search box.

Istoria se repetă: ”primul tractor 100% românesc de după Revoluție (Război)”

Vineri, Mircea Oltean, director general al companiei IRUM Reghin a anunțat lansarea în anul Centenarului Unirii, a primului tractor 100% românesc, conceput şi construit de inginerii societăţii: „Am hotărât să intrăm pe zona agricolă, mai precis am hotărât să apărem pe piaţă cu un tractor agricol. Dacă lumea ne percepea ca producător de tractoare şi utilaje forestiere, la această oră, după 9 ani (de la începerea producţiei de tractoare TAG sub licenţă Belarus, n.r.) deja lumea ne percepe în aceeaşi măsură ca şi producător de utilaje agricole. Şi pentru că avem un ceas aniversar, anul Centenarului, urmează să lansăm în toamna acestui an primul tractor 100% românesc, gândit şi făcut exclusiv de echipa noastră de ingineri talentaţi, după 15 ani de la dispariția producției de tractoare româneşti din ţară”, a arătat Mircea Oltean, într-o conferință de presă.

Potrivit directorului general al IRUM, anul viitor va începe producţia de tractoare, urmând ca la Reghin să fie produse 500 de unităţi în prima fază, în paralel cu cele fabricate sub licenţă Belarus, iar cele două tipuri de tractoare vor fi complementare, în sensul că vor fi tipuri diferite, cu putere diferită.

Seria zero a tractoarelor româneşti a depăşit deja faza de testare, iar IRUM va începe în primă fază seria ”bun producție” cu tractoare din gama de putere cuprinsă între 85 şi 105 cai putere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri