Caută
Close this search box.

Kremlinul ignoră avertismentul lui Trump asupra provinciei Idlib din Siria

peskov

Kremlinul a respins avertismentul președintelui american Donald Trump de a nu lansa o ofensivă în enclava rebelă Idlib din Siria, declarând marți că zona era un „cuib al terorismului”, informează Reuters.

Trump i-a avertizat, luni, pe președintele sirian Bashar al-Assad și pe aliații săi, Iranul și Rusia, să nu „atace nechibzuit” provincia siriană de nord-vest, spunând că sute de mii de oameni ar putea fi uciși.

„Doar să vorbim cu câteva avertismente, fără a ține cont de potențialul negativ foarte periculos pentru întreaga situație din Siria, probabil că nu este o abordare completă și cuprinzătoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Prezența militanților în Idlib a subminat procesul de pace sirian și a făcut din regiune o bază pentru atacurile asupra forțelor ruse din Siria, a adăugat Peskov. „Un grup destul de mare de teroriști s-a stabilit acolo și, bineînțeles, acest lucru duce la o destabilizare generală a situației. Aceasta subminează încercările de a aduce situația pe calea unui acord politico-diplomatic”, a spus el. „Știm că forțele armate ale Siriei se pregătesc să rezolve această problemă”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Rusia a reluat loviturile aeriene împotriva insurgenților din provincia Idlib marți, după o întrerupere de câteva săptămâni, potrivit unui rebel sirian și al unui monitor de război. O sursă a declarat pentru Reuters că Assad pregătește o ofensivă în faza de recuperare a provinciei.

Situația din jurul provinciei Idlib va ​​fi una dintre principalele puncte de pe ordinea de zi, când liderii Rusiei, Iranului și Turciei se întâlnesc săptămâna aceasta la Teheran, a declarat Peskov reporterilor într-o conferință de presă, refuzând să ofere mai multe detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri