Caută
Close this search box.

Laburiștii britanici vor vota pentru un al doilea referendum Brexit

Partidul Laburist din opoziție din Marea Britanie va vota săptămâna aceasta să se mențină un al doilea referendum Brexit pe masă dacă premierul Theresa May nu reușește să-și transmită planul de a părăsi Uniunea Europeană prin intermediul parlamentului, a informat presa britanică, relatează Reuters.

Anterior, liderul laburist, Jeremy Corbyn, a declarat că va susține un al doilea referendum Brexit dacă Partidul Laburist ar vota să continue această mișcare, exercitând presiuni asupra Theresei May, ale cărei planuri de divorț cu UE au intrat în impas. El a mai spus că preferă o nouă alegere pentru un nou referendum asupra Brexit, reticent la cererile crescânde de a susține un „vot public” cu privire la decizia Marii Britanii de a renunța la UE din cauza fricii de a pierde acei membri laburiști care au votat să plece.

După o întâlnire a membrilor de partid de aproximativ cinci ore, Laburiștii vor vota o moțiune despre care ziarul BBC și Guardian spun: „Dacă nu putem obține alegeri generale Laburiștii trebuie să sprijine toate opțiunile rămase pe masă, inclusiv campania pentru votul public”.

Marea Britanie urmează să părăsească UE în martie anul viitor. Dar puține sunt clare după planurile lui May pentru Brexit – cea mai mare schimbare în politica britanică de mai bine de patru decenii – au fost respinse în mod răsunător de UE joi, cu orice rezultat al negocierilor mult mai nesigur decât oricând.

Vorbind de un nou vârtej al alegerilor și de șansele unei plecări dezordonate care ar putea dăuna economiei în creștere, partidul de opoziție se află sub presiune pentru a stabili programul Brexit. Dar nu este clar cât de departe noua mișcare va lua o partid care a spus de ceva timp a spus că un al doilea referendum nu este de pe masă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri