Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seara, că preşedintele Klaus Iohannis face orice să blocheze Guvernul şi este cel mai puternic om din România, exercitând această putere în mod abuziv.

„Iohannis e cel mai puternic om din România. Are serviciile, are mare parte din procurori şi influenţă prin aceste instituţii asupra unor judecători. Cel mai puternic om din România este Iohannis. Exercită această putere într-un mod abuziv.

Noi avem această coaliţie, avem majoritate în Parlament şi Guvernul. Cu aceste instituţii produci dezvoltare, el, folosind instituţiile în mod abuziv, produce rău şi ne-dezvoltare şi tulburare şi divizare şi exacerbarea urii”, a afirmat Dragnea la Antena 3.

El a criticat faptul că preşedintele Klaus Iohannis a amânat mult convocarea şedinţei Consiliului Superior de Apărare a Ţării (CSAT) pentru avizarea proiectului de rectificare bugetară.

„După ce a fost solicitat (avizul CSAT privind rectificarea bugetară – n.r.), hai să discutăm în CSAT despre fiecare buget al acestor instituţii care ţin de CSAT. Nu putea să o pună a doua zi (şedinţa – n.r.), a treia zi de când a primit solicitare, a pus pe 4 septembrie. L-a interesat să depăşească august, să intrăm în luna septembrie, doar-doar se mai pierd nişte acţiuni sau doar-doar se mai cheltuie nişte bani din anumite zone. Pe 4 septembrie, când te întâlneşti în CSAT, fiecare spune un punct de vedere, stai acolo până când găseşti o soluţie să dai un aviz favorabil sau nefavorabil. Acum este de notorietate, se ştie: s-a ridicat de la masă, a suspendat şedinţa, la revedere. Ce preşedinte, om de stat ar face orice să blocheze Guvernul?’, a declarat Liviu Dragnea.

El a mai spus că nu s-au tăiat banii pentru servicii, ci „s-a ajuns la o valoare acceptată de ambele părţi”, susţinând desecretizarea stenogramelor din ultima şedinţă CSAT.

„Aş vrea să se declasifice stenograma discuţiei din ultimul CSAT. Ar fi important să vadă publicul ce şi cum s-a discutat acolo şi este foarte important”, a spus liderul PSD, apreciind că nu crede că şeful statului o va desecretiza.

El a adus în discuţie şi faptul că preşedintele Iohannis a atacat la Curtea Constituţională, în şapte luni, 37 de legi.

„Vrea să blocheze orice, orice se poate. Au fost legi care ne-am mirat că i-a scăpat”, a mai spus Dragnea.

102 Vizualizări

3 COMENTARII

  1. Daca am pretenția ca orice parlamentar, primar, președinte de consiliu județean, președinte de partid sau ministru din Romania sa fie mai inteligent și mai patriot decât mine, pretind oare ceva anormal sau ma înscriu în limita normalului ? ?

    Oare nu tot asta cereau cei peste 100 000 de manifestanți pe 10 august, adică o țara fără penali in funcții de conducere. Cereau ceva care dinamita statul de drept sau ordinea morala si etica din țara noastră, ceva atât de îngrozitor si de criminal încât trebuiau gazați si dispersați in cele patru colțuri ale Bucureștiului, ca sa nu zic ale lumii !!?

  2. „Au fost legi care ne-am mirat că i-a scăpat”,??? hahahaha! Imbecilule!

  3. Mai Liviuca ,tu vorbesti mai tata ? Tu care ai partidul tau ,guvernul tau ,Camera deputatiilor ,domenii la care le-ai pierdut numarul ??? Ciocul mic si lasa-i pe altii sa se pronunte .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here