Caută
Close this search box.

Maiorul Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției brutale din Piața Victoriei: Categoric, dacă mâine ar fi 10 august, aș lua aceleași măsuri

Maiorul Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției brutale a jandarmilor la protestul din 10 august și urmărit penal de Parchetul Militar în acest dosar spune că ar proceda și acum la fel.

”Categoric, dacă mâine ar fi 10 august, aș lua aceleași măsuri”, a declarat Cazan, după ce a ieșit de la întâlnirea de miercuri cu procurorii.

Acesta a spus că respinge ”cu tărie” acuzațiile din dosarul de la Parchet și că nu își reproșează nimic, pentru că a respectat legea ”ad literam”.

Întrebat de jurnaliștii prezenți despre motivele pentru care este cercetat de procurori, el a spus  că nu cunoaște numărul copiilor afectați de intervenția din 10 august și le-a cerut jurnaliștilor să se uite în Dicționarul Explicativ înainte să mai folosească temrenul ”a gaza”.

Maiorul Cazan, în prezent împuternicit director general Jandarmeriei Bucureşti, este suspect de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată, participaţie improprie la fals intelectual și participaţie improprie la uz de fals.

Și Mihai Dan Chirică, secretar de stat în MAI, s-a prezentat miercuri la sediul Parchetului General pentru a fi audiat în dosarul protestului din 10 august, în care acesta a fost pus sub acuzare pentru complicitate la abuz în serviciu şi participaţie improprie la purtare abuzivă. El a petrecut în sediul instituției aproape o oră și a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor.

Un răspuns

  1. Asta vrea sa ne gazeze iarăși ! Nu tu regrete , nu tu scuze! Golanii, violenții, dușmanii din simbria Occidentului cel pervers, cu toată răutatea lor, nu au gazat, lovit, bruscat sau rănit nici un copil, femeie sau bărbat. Jandarmii, apărătorii cetățenilor, da! Si , iată, ar mai face-o !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri