Ministrul american al apărării, Jim Mattis a negat zvonurile despre posibila sa demisie, într-o declarație făcută marți, raportează ziarul „The Hill” citat de TASS.

Ministrul a sfătuit „să se trateze cu umor“ zvonurile despre demisia sa din post. „Nu le-aș lua în serios [zvonurile], – a declarat șeful Pentagonului – Tratati-le cu umor“.

Pe 5 septembrie, ziarul „Washington Post” a raportat că ministrul Apărării urmează să demisioneze în lunile următoare, iar Casa Albă a început deja să discute posibilele candidaturi pentru postul său. Motivul pentru această acțiune, ediția a numit diferențele de păreri între Mattis și președintele american, Donald Trump, care, conform informațiilor jurnalistului și autorului cărții  „Fear: Trump in the White House”, Robert Woodward, au apărut o serie de comentarii dezaprobatoare ale șefului Pentagonului la adresa liderului american.

Săptămâna trecută, sâmbătă, despre planurile lui Trump privind demisia lui Mattis din funcție, după alegerile intermediare din noiembrie, a raportat ziarul „The New York Times”. Potrivit acestuia, șeful Pentagonului a avut păreri diferite cu Trump cu privire la politica față de exerciții militare comune NATO cu Coreea de Sud, ieșirea Statelor Unite din acordul nuclear iranian și cu privire la alte aspecte relevante. Trump a negat aceste informații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 5 =