Vicepremierul Paul Stănescu, prezent joi la Slatina, la vernisajul unei expoziţii cu sculpturi reconstituite după operele lui Constantin Brâncuşi, a anunţat că va susţine realizarea unui Coloane a Infinitului în Bucureşti.

După ce a vizitat expoziţia şi sculptorul Rodion Gheorghiţă i-a prezentat un material privind realizarea în Bucureşti a unei Coloane a Infinitului, conform unui proiect al lui Brâncuşi, Stănescu a declarat că va discuta cu primarul general al Capitalei şi s-a arătat convins că un astfel de obiectiv poate fi realizat.

„Mi se pare chiar o idee minunată ca la Casa Poporului să avem o coloană a infinitului, cred că ar trebui să dispară gardurile, ar trebui să dispară multe lucruri de acolo”, a spus Stănescu, citat de Agerpres.

Potrivit artistului plastic Rodion Gheorghiţă, care a realizat reconstituirile după operele lui Brâncuşi, proiectul unei coloane a infinitului în Bucureşti prevedere realizarea unei opere din inox, cu înălţimea de 52 de metri.

Directorul Şcolii Populare de Arte şi Meserii Slatina, Viorel Pintea, a arătat că expoziţia de la Slatina, cu sculpturi reprezentând reconstituiri după operele lui Brâncuşi, înseamnă „înainte de toate, în Anul Centenarului, un element de identitate naţională”. (FOTO: Turism Istoric)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 5 =