Caută
Close this search box.

Plan al 30 de organizații PSD în războiul Firea – Dragnea. Ce spune Chirieac

Gabriela Firea

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat mișcarea mai multor organizații din PSD care intenționează să solicite un CEx.

Potrivit România TV, 30 de organizații județene doresc organizarea unui CEx cât mai repede, în condițiile în care liderul Liviu Dragnea încearcă să amâne CEx-ul.

Sursa citată informează că liderii PSD din teritoriu pregătesc și o scrisoare deschisă prin care solicită convocarea cât mai rapidă a CEx. Totodată, în scrisoarea care va fi depusă la partid vor fi semnalate și nemulțumiri aduse de aceștia conducerii actuale a PSD. Printre vocile critice la adresa lui Dragnea se numără nume importante precum Paul Stănescu, Mihai Tudose, Nicolae Bădălău, dar și alți lideri din PSD.

Dragnea trebuie să schimbe stilul indiferent de rezultatul războiului intern

Întrebat dacă se conturează un nucleu anti-Dragnea pentru care e un moment de ”acum ori niciodată”, în caz contrar lucrurile vor rămâne precum în prezent, cu Liviu Dragnea la conducere, Bogdan Chirieac a precizat că lucrurile nu mai au cum să rămână la fel.

„Stilul de conducere al domnului Dragnea, indiferent dacă trece sau nu peste acest hop, va trebui să se modifice, să se consulte mai mult cu partidul. Până la urmă liderii aceștia locali sunt cei care aduc voturi și care se prezintă în fața publicului de la ei din localitate, județ. Ceva trebuie făcut. S-a acumulat foarte multă tensiune în PSD ca urmare a luptelor interne între președinte, Palatul Victoria, luptele cu statul subteran, mai nou a apărut în poză și statul mafiot. Într-o situație politică internă foarte complicată această ruptură în cadrul PSD poate să aibă drept urmare victoria absolută a statului subteran”, a precizat Bogdan Chirieac la România TV.

Gabi Firea, în fruntea celor 30 de lideri PSD?

Analistul politic a fost întrebat cine crede că se află în spatele acestei mișcări împotriva lui Dragnea, în condițiile în care unele surse o plasează pe Gabriela Firea în fruntea celor 30 de lideri PSD care vor depune scrisoarea comună.

„Din informațiile pe care le am de la diverși lideri PSD, înțeleg că nu sunt aliniați deloc în spatele doamnei Firea. Nu știu cu cine s-a consultat doamna Firea atunci când a pornit această luptă împotriva lui Liviu Dragnea, dar liderii PSD nu sunt nici pe departe în spatele domniei sale. Ei au nemulțumiri mari în acest moment, însă nu o vor pe doamna Firea ca lider”, a mai precizat Bogdan Chirieac care a adăugat că primarul general poate cu „multă abilitate și inteligență” să ajungă în fruntea partidului, însă consideră că acest moment „este mult prea departe”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri