Caută
Close this search box.

Poliția elvețiană: Roman Abramovici considerat potențială „amenințare la adresa securității” Elveției

Miliardarului rus Roman Abramovici i-a fost respinsă reședința în Elveția, deoarece poliția a avertizat că ar putea fi o amenințare pentru Elveția, se spune în rapoartele citate de BBC.

Poliția federală a Elveției a sfătuit oficialii să respingă cererea sa pe baza suspiciunilor că ar putea fi implicat în spălarea de bani sau că ar avea contact cu organizații criminale. Abramovici neagă orice abatere.

Proprietarul clubului de fotbal Chelsea nu a fost niciodată acuzat în Elveția sau în altă parte. Afirmațiile se bazează pe suspiciunile neconfirmate ale poliției, care au apărut după ce editura din Zurich, Tamedia, a obținut o scrisoare scrisă de poliție.

Avocatul lui Abramovici a spus că miliardarul nu a avut niciodată sau nu s-a presupus că are legături cu organizații criminale. A înfruntat o bătălie legală pentru a încerca să împiedice publicarea povestirii. Grupul Tamedia a câștigat această bătălie după câteva luni, iar acum buletinele sale de știri, inclusiv cele non-stop, au raportat că Biroul Federal de Poliție a văzut prezența potențială a lui Abramovici în țară ca pe un pericol pentru securitatea publică și a reputației Elveției. Poliția nu a stabilit baza pretențiilor lor, spun rapoartele.

Avocatul lui Abramovici, Daniel Glasl, a declarat că a fost extrem de dezamăgit de publicarea informațiilor confidențiale din dosarele guvernului elvețian. Echipa legală a depus o cerere de corectare a faptelor către poliție și ar fi depus o plângere penală privind difuzarea informațiilor, a spus el. „În pofida multiplelor solicitări, FedPol nu a furnizat nici o dovadă care să susțină aceste afirmații defăimătoare”, a adăugat el.

Oligarhul spera să-și stabilească reședința legală la stațiunea elvețiană Verbier. La începutul acestui an, și-a retras cererea de reînnoire a vizei sale britanice după o întârziere care l-a împiedicat să călătorească în Regatul Unit pentru victoria lui Chelsea asupra lui Manchester United în finala Cupei FA. El a luat de atunci cetățenia israeliană, potrivit presei israeliene. Israelul acordă tuturor evreilor care se deplasează cetățenia statului în temeiul legii sale de întoarcere. Titularii de pașapoarte israeliene pot călători în Regatul Unit pentru o vizită fără viză, dar rușii nu pot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri