Caută
Close this search box.

Președintele iranian: Trump va eșua în confruntarea cu Iranul la fel ca Saddam Hussein

statele unite

Președintele american, Donald Trump, va eșua în confruntarea cu Iranul, la fel ca Saddam Hussein, a spus președintele iranian, Hassan Rouhani, referindu-se la războiul dintre cele două puteri din Orientul Mijlociu și a promis că Teheran-ul nu va abandona rachetele sale, informează Reuters.

Tensiunile s-au intensificat între Iran și Statele Unite, după ce Trump s-a retras dintr-o înțelegere nucleară multilaterală în luna mai și a resimțit sancțiuni asupra Republicii Islamice luna trecută.

După cum a vorbit Rouhani, Iranul a început să-și expună puterea navală în Golf în timpul paradelor anuale din capitala Teheran și portul Bandar Abbas în Golf, care marchează începutul războiului din 1980-1988 al țării cu Irakul. Iranul a sugerat în ultimele săptămâni că ar putea lua măsuri militare în Golf pentru a bloca exporturile de petrol ale altor țări drept represalii pentru sancțiunile americane destinate să oprească vânzările de țiței. Washington-ul menține o flotă în Golf care protejează rutele de transport maritim de petrol.

„Același lucru se va întâmpla și cu Trump. America va suferi aceeași soartă ca și Saddam Hussein”, a spus Rouhani într-un discurs ținut în direct de televiziunea de stat. „Iranul nu va abandona armele defensive … inclusiv rachetele sale care supără atât de mult America”, a spus Rouhani.

Mass-media de stat a spus că aproximativ 600 de nave au luat parte la forajul naval din Golf, sâmbătă, la o zi după ce Iranul a desfășurat exerciții aeriene pe căi navigabile, promițâd replici dure inamicilor săi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri