Caută
Close this search box.

Primarii PSD îi hărţuie şi ameninţă pe activiştii FărăPenali

primarii psd

USR acuză faptul că în mai multe județele din țară, primari ai PSD fac presiuni asupra cetățenilor care au semnat inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției ”Fără penali în funcții publice”. În unele localități oamenii au fost chemați să certifice că semnăturile le aparțin, în altele primarii amenință cu tăierea ajutoarelor sociale celor care beneficiază de acestea. În Teleorman, de exemplu, oamenii s-au trezit la ușă cu poliția locală care i-a pus să semneze că ei sunt într-adevăr cei care au semnat inițiativa ”Fără penali”.

Vineri, USR a dat exemplul primarului Vasile Coman din Vișeul de Sus, pe care l-a acuzat că exercită presiuni asupra celor 588 de cetățeni care au semnat listele ”Fără penali”.

”Semnatarii inițiativei sunt convocați la sediul primăriei și puși să dea o declarație scrisă că au semnat acele liste. Astfel, primarul abuzează de lege pentru că a decis să pună la îndoială semnăturile tuturor celor 588 de semnatari și să-i cheme pe toți să ateste veridicitatea semnăturii, intimidându-i în mod direct pe cetățeni”, se arată pe pagina de Facebook ”Fără penali în funcții publice”.

Jurnalista Carmen Dumitrescu scrie pe ”Realitatea de Teleorman” că în urma semnării listelor „Fără penali în funcții publice”, unii dintre locuitorii orașelor din Teleorman s-au trezit cu poliția locală la ușă. Ea o citează pe Flori M., una dintre semnatarele listelor întocmite în perioada campaniei de strângere de semnături, care a povestit, cum a decurs totul.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri