Caută
Close this search box.

Primul iaht alimentat cu energie solară poate naviga fără oprire în jurul lumii

Ceretătorii elvețieni au prezentat primul iaht cu alimentare solară. Ambarcațiunea futuristă se numește SolarImpact și poate transporta în condiții foarte confortabile 10 persoane, plus câțiva membri ai echipajului.

La bord, iahtul este dotat cu un computer cu inteligență artificială, astfel încât poate fi controlat foarte ușor, de către o singură persoană.

Acest iaht, care funcționează cu energie furnizată de panouri solare, a fost realizat de compania elvețiană SolarImpact Yacht AG, după 5 ani de cercetări. Producătorul nu a anunțat încă prețul acestei nave, nici data lansării.

Iahtul are la bord o baterie de 800kWh, care asigură o deplasare de 10 ore. Durata călătoriei se poate extinde, dacă bateria este încărcată cu energie solară în timpul navigării. Acest lucru este posibil datorită panourilor solare de pe acoperiș, care se întind pe o suprafață de 300 metri pătrați. Pe lângă faptul că nu produce emisii care poluează, acest iaht este și foarte silențios atunci când se deplasează cu ajutorul energiei solare.

Dacă nu este soare, iahtul poate naviga cu ajutorul a două motoare clasice, diesel, însă acestea sunt folosite doar ca rezervă, în caz de nevoie.

Ambarcațiunea a fost prezentată în cadrul unui târg de specialitate organizat la Cannes, unde producătorii au oferit celor interesați posibilitatea să o testeze, cu ajutorul realității virtuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri