Caută
Close this search box.

Primul ministru olandez și-a anunțat intenția de a stabili întregul adevăr despre prăbușirea MH17 în Donbass

Mark Rutte

Mark Rutte a declarat că Boeing-ul doborât în Ucraina în iulie 2014 rămâne „o rană deschisă pentru Țările de Jos și toate celelalte țări ai căror cetățeni au fost la bordul aeronavei”, informează TASS.

Olanda va continua să facă tot posibilul pentru a stabili adevărul despre prăbușirea aeronavei Boeing în Ucraina în iulie 2014. Acest lucru a fost anunțat, miercuri, de către premierul olandez Mark Rutte care a vorbit la dezbaterea generală a celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale ONU.

Prăbușirea zborului MH17, a spus el, este „o rană deschisă pentru Țările de Jos și toate celelalte țări ai căror cetățeni au fost la bordul aeronavei”. „Suntem recunoscători pentru sprijinul comunității internaționale, care a fost exprimată în Rezoluția Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite 2166 – a spus primul-ministru – Sperăm că împreună vom vedea cum va prevala dreptatea”.

„În luna mai a acestui an, echipele comune de anchetă au prezentat dovezi clare în ceea ce privește instalația din care a fost lansat racheta, care a lovit avionul Boeing, – a observat Rutte. Aceasta a confirmat doar hotărârea noastră că, în interesul victimelor și a familiilor acestora trebuie să afle adevărul, să stabilească un responsabil și să asigure administrarea justiției în conformitate cu rezoluția Consiliului de Securitate al ONU, solicităm tuturor statelor să coopereze pe deplin în eforturile în curs de desfășurare în vederea realizării acestui obiectiv”.

Boeing-777 al Malaysia Airlines, ce efectua zborul MH17 de la Amsterdam la Kuala Lumpur s-a prăbușit pe 17 iulie 2014 în estul regiunii Donețk, omorând 298 de persoane – cetățeni din 10 țări. În ciuda luptelor active pe teren, Kievul nu a închis spațiul aerian deasupra Donbassului pentru zborurile internaționale de călători. Pentru a investigații a fost creată o echipă comună de anchetă, care include reprezentanți din Australia, Belgia, Malaezia, Olanda și Ucraina. Pe 24 mai, experții au publicat un raport intermediar în care a susținut că sistemul de rachete anti-aeronave, care a fost produs prin lansarea rachetei și a doborât Boeingul, ar putea fi importat din Rusia și ar face parte din brigada antiaeriană de apărare 53 cu baza la Kursk. În Rusia, învinuirile echipei comune de anchetă au fost respinse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri