Caută
Close this search box.

Procurorului general al SUA din nou ținta atacurilor lui Trump

Președintele american, Donald Trump, l-a acuzat pe procurorul general, Jeff Sessions, că va deteriora șansele de realegere a doi membri republicani ai Congresului prin urmărirea penală a acestora, informează Reuters.

Trump a scris pe Twitter că decizia departamentului de justiție de a depune acuzații pune „la îndoială victoriile ușoare”. Ambii bărbați sunt susținătorii trupei Trump. Unul este acuzat de tranzacționare privilegiată și celălalt de încălcarea campaniei. Trump adesea s-a ciocnit cu Sessions asupra anchetei rusești. Procurorul general s-a recuzat de la ancheta privind pretențiile că Moscova a încercat să-l ajute pe Trump să câștige alegerile din 2016. În urma recuzării, adjunctul procurorului general, Rod Rosenstein, l-a numit pe fostul director al FBI, Robert Mueller, drept consilier special pentru a conduce ancheta. Trump a numit în mod repetat această anchetă drept o „vânătoare de vrăjitoare”.

Cea mai recentă critică prezidențială asupra lui Sessions este cu puțin peste două luni înainte de alegerile intermediare. Democrații încearcă să înlăture controlul republicanilor în Camerei Reprezentanților.

Într-un tweet, Trump a criticat urmărirea penală a „celor doi congresmeni republicani foarte populari”. Luna trecută, reprezentantul Christopher Collins a fost acuzat de participarea la o schemă de tranzacționare privilegiată. El a negat acuzațiile, dar a spus că nu va căuta realegerea. Mai târziu, în luna august, reprezentantul Duncan Hunter și soția sa au fost inculpați pentru presupusa folosire a fondurilor de campanie pentru plata cheltuielilor personale. Și ei neagă acuzațiile. Ancheta asupra lui Hunter a început sub președinția lui Barack Obama, dar ancheta Collins a fost lansată anul trecut.

Departamentul de justiție nu a comentat afirmațiile lui Trump. Dar a fost ținta unor critici, inclusiv de la membrii de partid ai lui Trump. Senatorul republican, Ben Sasse, a declarat că departamentul de justiție ar trebui să rămână neutru din punct de vedere politic în a decide dacă va urmări sau nu pe cineva. „Statele Unite nu sunt niște republici de banane cu un sistem de justiție pe două nivele – unul pentru partidul majoritar și unul pentru partidul minoritar. Acești doi oameni au fost acuzați de crimă din cauza dovezilor, nu din cauza faptului cine era președinte când au început investigațiile”.

Politologul și publicistul britanic Brian Klass a catalogat izbucnirea lui Trump drept o „nebunie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri