Caută
Close this search box.

Război comercial total: 200 de miliarde de dolari în produse chinezești lovite de tarifele de la Washington

Donald Trump și-a pus amenințarea în practică: 200 de miliarde de dolari din importurile chineze vor fi impozitate la 10% pentru a pedepsi China pentru că nu își corectează practicile comerciale considerate „nedrepte”, informează AFP.

„Tarifele vor intra în vigoare la 24 septembrie și vor ajunge până la 10% până la sfârșitul anului. La 1 ianuarie taxele vamale vor fi majorate la 25%”, a afirmat el într-o declarație.

Beijing-ul nu ar trebui să rateze șansa să răspundă imediat. „Dacă China vine să se răzbune împotriva agricultorilor noștri sau a altor industrii, vom implementa imediat faza a treia, tarifele pentru aproximativ 267 miliarde dolari de importuri suplimentare”, a avertizat președintele american.

În cazul în care această cantitate de mărfuri ar fi suprasolicitată, totalitatea importurilor chineze ar fi afectată de măsurile protecționiste ale Statelor Unite. Administrația Trump, care a finalizat consultările publice la începutul lunii septembrie, a decis să scape de anumite produse de consum de impozitarea cu 10%, cum ar fi ceasurile inteligente, produsele textile și agricole, scaune înalte și scaune auto pentru copii, precum și căști pentru bicicliști, au explicat oficialii americani în timpul unei conferințe.

„De luni de zile, am cerut Chinei să își schimbe practicile neloiale și să trateze companiile americane într-o manieră echitabilă și reciprocă”, a spus Trump. „Dar până acum, China nu este înclinată să-și schimbe practicile”, se plângea el. Dimineața el a amenințat cu „Tarifare”! țările care refuză să exercite un comerț echitabil cu Statele Unite. Potrivit lui, noile impozite vor „aduce mulți bani în cuferele Statelor Unite”.

Președintele american consideră că tarifele – nu numai cu China – plasează „Statele Unite într-o poziție foarte puternică de negociere, cu miliarde de dolari și locuri de muncă care intră în țara noastră”. Consilierul său economic, Larry Kudlow, cu toate acestea, a asigurat că Statele Unite au fost deschise dialogului „în orice moment”. Oficialii americani au subliniat, de asemenea, că obiectivul nu este de a limita creșterea economică a Chinei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri