Caută
Close this search box.

Renate Weber: Postarea fișei medicale a unui om bolnav, de către Darius Vâlcov, este un gest mizerabil

vâlcov

Europarlamentarul Renate Weber susține că postarea fișei medicale a unui om bolnav, de către Darius Vâlcov, este un gest mizerabil și ilegal. Renate Weber spune că există prevederi clare atât la nivel eurpean cât și national privind protecția datelor personale.

„Publicarea de catre Darius Vâlcov a fișei medicale a unui om bolnav este un gest mizerabil din punct de vedere moral și un act ilegal, existând prevederi clare atât la nivel european cât și în legislația noastră privind protecția datelor personale. Demisia, demiterea lui Darius Vâlcov sunt gesturi politice obligatorii. Ca și a celor care i-au permis accesul la un document medical. Dacă vrem “domnia legii” atunci trebuie să întelegem că legea este aceeași pentru toți indiferent de simpatii sau antipatii politice. Încălcarea ei se sancțtionează”, scrie Renate Weber pe Facebook.

Reacţia Renatei Weber vine după ce consilierul premierului, Darius Vâcov, a postat duminică pe pagina sa de Facebook o fotografie cu fişa medicală a unui protestatar. Postarea lui Vâlcov a dispărut la scurt timp, iar consilierul a scris pe reţeaua de socializare că i-a fost ştearsă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri