Caută
Close this search box.

Rezistenţă contra lui Donald Trump la Casa Albă, sub protecţia anonimatului

rezistenţă

Sub titlul “Fac parte din rezistenţa din interiorul administraţiei Trump”, cotidianul New York Times a publicat miercuri un articol de opinie scris de un “oficial american de rang înalt”, a cărui identitate nu este dezvăluită, la cererea acestuia.

Un demers jurnalistic cel puțin ciudat din punctul de vedere al rigorilor profesiei, dar asumat de conducerea New York Times, în care un oficial al Casei Albe scrie un editorial, sub protecția anonimatului, în care spune că face parte dintr-un grup de rezistență de la Casa Albă, care-l împiedică pe Trump să acționeze împotriva intereselor SUA.

Trump a luat în derâdere demersul NYT și l-a făcut laș pe autor. Ideea unei opoziţii interne în cadrul guvernului Statelor Unite apare şi în cartea lui Bob Woodward, care va apărea săptămâna viitoare. Woodward este celebru pentru investigaţia Watergate.

Ziarul american New York Times a publicat un editorial nesemnat, dar atribuit unui ”înalt oficial” din Administrația SUA, în care acesta scrie că un grup de ”rezistență” împotriva președintelui Donald Trump a luat în calcul îndepărtarea acestuia din funcție din cauza incapacității de a-și îndeplini atribuțiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri