Caută
Close this search box.

Scandal și vulnerabilitate: Adina Florea are dosar la DNA

secţia specială

Hotnews scrie că Direcția Națională Anticorupție are în lucru un dosar în care este vizată Adina Florea, propusă de ministrul Justiției pentru funcția de procuror-șef DNA, în cauză fiind începută urmărirea penală doar cu privire la fapte, după cum arată un răspuns al instituției pentru Mediafax.

„Dosarul la care faceți referire se află în lucru pe rolul DNA – Structura Centrală, în cauză fiind începută urmărirea penală doar cu privire la faptă (“in rem”). Această etapă nu presupune formularea unor acuzații împotriva unei persoane, ci instituirea cadrului procesual în care se pot strânge probe cu privire la fapta pentru care a fost începută urmărirea penală. Alte informații privind stadiul anchetei nu pot fi oferite în conformitate cu prevederile art.12, alin.1, lit. e) din Legea 544/2001”, a transmis Biroul de Informare și Relații Publice al DNA, la solicitarea Mediafax, care a întrebat dacă instituția are în lucru vreun dosar în care este vizată Adina Florea.

Pe de altă parte, deputatul USR Stelian Ion a declarat joi că alegerea procurorului Adina Florea pentru șefia DNA de către ministrul Justiției trezește suspiciuni, deoarece tatăl acesteia este consilier județean al PSD. Dumitru Florea, aflat la al șaselea mandat de consilier județean, a declarat pentru Adevărul că fiica sa va face ordine în instituție în mai puţin de trei luni.

„Ştiu că are emoţii, va apărea în faţa lui Iohannis, despre care nu ştim ce gândeşte. Este un mare ‘dacă’. Dar ‘dacă’ va fi numită, o să vedeţi ce treabă face fata mea acolo! În nici trei luni o să facă ordine, că sunt probleme în DNA”, a declarat Dumitru Florea.

„Are o vulnerabilitate foarte mare această candidatură, aceea legată de relații familiale cu o persoană care are calitatea de membru activ PSD. Tatăl domniei sale este consilier județean în cadrul PSD. Lucrul acesta aduce niște suspiciuni de care nu am fi avut nevoie, pentru că știm în România ce suspiciuni sunt pe partea aceasta de interese, nepotisme, etc. În toată perioada în care a deținut funcții de conducere în Constanța, mafia constănțeană și-a făcut de cap, Nicușor Constantinescu, Radu Mazăre și-a făcut de cap. Adina Florea nu avea funcție în cadrul DNA dar nu a putut opri activitățile infracționale ale acestor indivizi. Andrei Bodean (candidat pentru șefia DNA) însă, a făcut-o, i-a oprit”, a afirmat deputatul USR de Constanța, potrivit Mediafax.

Întrebată ce ştie despre un dosar de la DNA în care apare numele său împreună cu procurorii Andrei Bodean şi Elena Grecu, Adina Florea a spus: Eu nu ştiu să fi apărut numele meu în vreun dosar, nimeni nu mi-a comunicat că aş avea vreo calitate procesuală în vreun dosar, nu exclud însă posibilitatea de a exista un dosar în care să fie începută urmărirea penală in rem”, menţionând că nu are mai multe informaţii despre acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri