Deşi ar trebui să fie o sursă de promovare a României peste hotare, site-ul oficial al Ministerului Afacerilor Externe (www.mae.ro), minister condus de Teodor Meleşcanu, se prezintă sub orice critică, fiind plin de inadvertenţe.

Pe lângă limbajul de lemn, comunist, prezent peste tot, variantele în limbile engleză şi franceză n-au mai fost actualizate de vreo şapte ani.

Şi asta în condiţiile în care site-ul în versiunea actuală e lansat în 2010! Spre exemplu, de pe versiunea în limba franceză a paginii gestionate de echipa lui Teodor Meleșcanu aflăm că instituția are ca viziune împlinirea Programului de Guvernare 2009-2012.

Ambele versiuni, în engleză și franceză, vorbesc, de asemenea, despre prioritățile diplomației în anul 2011, iar la loc de cinste e obiectivul de conectare la prioritățile președințiilor ungare și poloneze ale Consiliului Uniunii Europene Ministerul ne mai informează că reprezentantul țării noastre în Comisia Europeană este Dacian Cioloș, iar în cadrul instituţiei funcționează și un ministru delegat pentru românii de pretutindeni.

Acum câteva zile, pe un alt site gestionat de Ministerul Afacerilor Externe s-a mai strecurat o greşeală, referitoare la o transcriere greşită în limba engleză a denumirii Consiliului Uniunii Europene. În concluzie, cei care se ocupă de comunicare în cadrul Ministerului Afacerilor Externe sunt cam certaţi cu limbile străine.

Jurnaliştii de la NewsTeam susţin şi că ministrul Teodor Meleşcanu e pe făraş din cauza deselor gafe ale instituţiei pe care o conduce. Spre deosebire de alţi români, care la 77 de ani n-au ce pune pe masă de la o zi la alta, ministrul afacerilor externe are nişte venituri babane. Spre exemplu, iată cât a încasat în 2017: 88.800 lei ca ministru, 90.000 lei ca profesor universitar, plus 49.177 lei ca senator. Lăsăm cititorii să tragă concluziile!

68 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 5 =