Caută
Close this search box.

SUA se gândesc la o prezenţă militară permanentă în Polonia

statele unite

Statele Unite analizează posibilitatea menţinerii unei prezenţe militare permanente în Polonia, a declarat marţi seară preşedintele SUA, Donald Trump, în contextul întrevederii cu omologul său polonez, Andrzej Duda. Donald Trump a adăugat că ia în calcul eliminarea vizelor de călătorie pentru cetăţenii polonezi.

Polonia a cerut în mod repetat prezenţă militară americană cu statut permanent, de teama unui atac al Rusiei, manifestând disponibilitatea de a oferi două miliarde de dolari pentru o astfel de bază. În Polonia sunt prezenţi militari americani, în cadrul misiunii NATO, dar efectivele sunt în sistem de rotaţie.

Rusia a exprimat preocupare în legătură cu solicitările Poloniei, avertizând că extinderea NATO subminează stabilitatea Europei.

Donald Trump s-a întâlnit marţi după-amiază, la Casa Albă, cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda.

„Polonia vrea să facă o contribuţie majoră pentru Statele Unite, cu obiectivul de a exista o prezenţă militară americană în Polonia; în mod clar, vom discuta despre acest lucru”, a declarat Donald Trump, citat de agenţia Reuters.

„Analizăm foarte serios această posibilitate; ştiu că Poloniei îi place foarte mult această idee, este un lucru pe care, da, îl luăm în considerare”, a precizat Donald Trump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri